G.Saray mı kazandı Konya mı kaybetti?

A -
A +

'Rakip kalede bu kadar pozisyon bulup değerlendiremeyen, verdiği tek pozisyonu da kalesinde gören Konya gecenin şanssız takımıydı…'

Sezon başından bu yana ev sahibi Konyaspor’un maçlarını izleyebildiğim zenginlikte izledim ama kazandığı-kaybettiği hiçbir maçta rakip kalede bu kadar net gol pozisyonu yakaladığını hatırlamıyorum. Galatasaray onca hafif dokunuşluk net pozisyonu kalesinde gol olarak görmedikten sonra bir de tutup Sabri’yle hem de Sabri’nin sol ayağıyla neredeyse yakaladığı tek pozisyonu gol yapıp öne geçmez mi? İşte yazımın başlığındaki gerekçe de bunlardı. 
Sabri ile Josue’den ön kenar adamı yapmak zorunda kalan Riekerink koca oyunda acaba Corole’ün bölgesine atılan uzun çapraz topların neredeyse tamamının net gol pozisyonu sunmasını göremedi mi? Eren Derdiyok’un var gibi gözüküp maçta hiç olmayışı da anlaşılan o ki kulübenin gözünden kaçmış. Galatasaray oyunun neredeyse tamamına yakın bir süreçte yine yalan paslar rekoru kırarken, Konyaspor yine altını çizeyim sezon başından beri ilk defa çabuk, dikine organizasyonlarla maçın futbol oynayan tarafıydı. Bu arada Konyaspor adeta iyi oynarken maçı kaybetmek için sadece pozisyonları harcamadı, bir de takım kaptanının gereksiz hakem muhabbetiyle on kişi de kaldı. 
Tabii herkesin merakla beklediği Rodrigues için ne yazacağımdır… 
Bir kere Yasin ve Bruma’dan beş defa daha teknik, daha kontrollü top taşıyan bir oyuncu. Oyun alanını da çok iyi kontrol edip görebiliyor. Şöyle diyebiliriz; Galatasaray turnayı gözünden vurmuş... Ama bir şey daha diyelim; gerçek anlamda eski veya yeni model olsun bir santrfor bulunamazsa bu Rodrigues de isyan bayrağını çeker!
Düşünebiliyor musunuz, Galatasaray tribünlerinin ıslıkladığı Sabri kardeş -ki ben hep ondan yana oldum- bir sol ayak golü, iki de net gol pozisyonu sunan tek Galatasaraylıydı… 

MAÇIN ADAMI
Sabri
Sağ önde oynamasına rağmen maçın her şeyiyle patron futbolcusu oldu. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.