Yeter ama Atiba!

A -
A +

''Atiba’nın futbolu beni şaşırttı mı desem, büyüledi mi? Topun olduğu yere ışınlanıyor sanki...''

 

Osmanlıspor’la Beşiktaş’ın buluşması bana göre haftanın maçı idi. Çünkü Beşiktaş, Babel’in transferi Talisca’nın takıma dönüşü ile daha bir Gomez-Sosa eksikliklerini unutturacak potansiyeli bulmuştu. Osmanlıspor ise bizim Süper Lig’in ‘Süper’ adını yakıştırabilecek 2-3 takımdan biriydi. Ama ev sahibindeki N’Diaye, Musa ve Pinto eksiklikleri, ciddi şekilde takımın dün akşama kadar gelen oyun yapısını bir hayli zedelemişti. Beşiktaş’ta ise yeni transfer Babel sadece Adriano’ya verdiği destekle vasat puana ulaşabilirken, Quaresma Beşiktaş’ın öndeki güç eksikliğini kapatacağına sanki arttırdı bile.
Osmanlıspor’da Mehmet Güven’in Musa’sız kalışı ve de ön blokta etkili oyuncuların N’Diaye desteğini arayışları bence Beşiktaş’ı dün akşamki zorlu şartlarda rahatlatan faktörlerdi. 
Dün akşamki maç için bir oyuncuya bilmem kaçıncı defa özel bir paragraf açmak zorundayım. Atiba isimli bu oyuncu dün akşamki olağanüstü kötü saha ve hava şartlarına rağmen beni her zamankinden fazla şaşırttı mı, büyüledi mi desem karar veremiyorum. Kameralar topun olduğu bölgeye uzanırken Atiba meydanlarda gözükmüyordu ama sanki ışınlanır gibi bir anda topu kazanıp Beşiktaş’ı rahatlatan, Osmanlıspor’un canını sıkan adam olmaktan bir saniye ve bir pozisyon eksilmeden gösteri yaptı. Hani acaba Kanada’dan gelirken bir sihirli ilaç mı getirmişti yanında, şaşmamak mümkün değildi. Sen tut bir de gol pası ver kardeşim. 
Tabi ki Beşiktaş kendi içinden transfer etti diyebileceğimiz Talisca’nın muhteşem vuruşuyla maçı hep önde götüren taraf oldu. Bu Talisca için Benfica’ya frikik golünü attığında hem yazımda hem de televizyonda şöyle bir cümle kullanmıştım: Bu vuruş bugüne kadar hiç görmediğim garip bir vuruş... Bu özelliği Talisca’ya sorup öğrenmemiz lazım. Dün akşamki golde aynı sihirli vuruşla Karcemarskas’ı mağlup etti. 

MAÇIN ADAMI

ATİBA

Sadece topun olduğu yerde değil tehlikenin koktuğu yerlerde bile o vardı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.