Tabela tutkunlarına yeni ders!

A -
A +

Bizim spor medyasının gerek yazılı olanında, gerekse ekranında çoğunluk tabelacıdır. Yani tabelada biri kazanmışsa o iyidir, kaybeden ise kötüdür. Yani işin dibine, detayına girmeyi pek sevmezler. Hele hele söz konusu takım büyüklerden birisi ise... Bendeniz bunlardan değilimdir. Galatasaray, Konyaspor’u yenerken “Felaket kapıda” diye yazmış ve söylemiştim... Onca yıllık tecrübemiz bizi bir kere daha yanıltmadı ve Karabük’te olanlar oldu. Uyuyan güzeller kulübesi bu maçta da Galatasaray’ın sahada ne yaptığını, ne yapamadığını göremedi. Hoş o tip oyunlarda santrforun yoksa işin de zordur ya... Aklımdayken; Konya’da Linnes arkada, Sabri önde oynamış ve de o Sabri golü atmış, üç adet de şahane pozisyon sunmuştu. Acaba karşı tarafta bu defa Latovlevici gibi sol arka adam varken Konya kurgusu sahada olmalı mıydı? Uyuyan kulübeye sorulur...

Göçek’ten sonra Çakır rezaleti!
Hüseyin Göçek de, Cüneyt Çakır da FİFA kokartlı... İkisi de UEFA’nın göz bebeği... Hele Cüneyt Çakır, FİFA’nın da göz bebeği... Biri Adanaspor-Başakşehir maçındaki son dakika golünü iptal ederken, diğeri de son Karabükspor-Galatasaray maçında golü verdikten sonra Yasin’in peşinden koşup, sorgulama yaptığı için, hakemlik tarihimizin en büyük iki faciasını işlemişlerdir. Eh, bu iki hakem üstünden, siz hakemler video işine çanak tutmuş oluyorsunuz... O zaman size ne ihtiyacı var ki futbolun?

Hidayet Türkoğlu hangi suçu işledi?

Basketbol federasyonumuzun NBA’de yıllar eskitmiş oyuncusu Hidayet Türkoğlu fena bir suç işledi geçenlerde. Tuttu Beşiktaş’ın hocası Ufuk Sarıca’yı aynı zamanda milli takım hocası yaptı. Ne mi var bunda? Sorsanıza Aziz Yıldırım’a, bakalım ne diyecek size... Haaa kendi hocası Tanjevic, hem de milli takımı çalıştırırsa bir şey yok ama Ergin Ataman aynı işi yaparsa, milli takıma oyuncu gidemez kanununu koymadı mı Aziz Bey? Gitmeye kalkarlarsa da takımdan kovacağını açıklamadı mı oyuncularını? Yani Ufuk kardeş; işin zor... Fenerbahçe’den Ahmet’i ve Melih’i kadroya alamazsın. Hatta devşirme Dixon’u da... Hadi bakalım çifte standartçılar beni mahkemeye veriniz! Sizden de yeni cezalar beklerim sayın hakimler!

Rıdvan’a bak kendini yak!
Rıdvan Dilmen, hani şu kamuoyunun büyük yorumcusu, Başakşehir maçı sonrası diyor ki, “Fenerbahçe’nin iki beki o kadar etkili ve iyi oynadı ki, rakip iki ön kenar oyuncusunu değiştirmek zorunda kaldı.” Yani Visca ile Cengiz çıkıyorlar, yerlerine başkaları giriyor. Tabi iki gazetesi de, Rıdvan kendisi yazmadığından, yorumundan alıntı yapıp aynı yanlışı okurlarına sunuyor. Benim izlediğim kadarı ile Cengiz doksan dakika sahada kaldı. İzlemeye ve okumaya devam!

Metin Albayrak ne söylüyor?

Beşiktaş’ın sorumlu ve yetkili yöneticilerinden Metin Albayrak geçenlerde Aziz Yıldırım’ın konuşmasının içinden bir bölümü alıp haklı olduğunu vurguladı. Söz konusu bölüm altyapı ile ilgili... Metin Bey’e sormak isterim; Aziz Bey 18 senede altyapısından kimi çıkardı üst yapıya? Yabancı sayısı serbest kalsın diye kim feryat etti de, istilaya çanak tuttu? Siz gene de Necip’i, Atınç’ı çıkardınız... İşte bazen böyle gelişi güzel, düşünmeden konuşulunca şapa oturulur Metin Bey!

Makineye taş girince...
Fenerbahçe, Başakşehir’in hem liderliğine, hem de yenilmezlik unvanına son verdi. Nasıl mı yaptı? Sert baskı ile makine düzenini arızaya uğratarak. Sonra da kendi yarı alanında dinlenip, rakibe hiç uymayan baskıya izin verdi. Van Persie mi? Yahu adamın ayakta duracak hali yok, oyuna alındı... Hani vatandaşlık meselesi mi?

Quaresma bile uslandı...
Beşiktaş, bizim ligin en zayıf savunmasına ağır ceza kesti. Zaten kime sorsam farklı kazanırlar yorumunu almıştım. Kadro zengin ve kaliteli. Ama bu maçta en önemlisi bence Quaresma gibi bir asinin penaltıyı attıktan sonra gelip Şenol Güneş’ten sarılarak özür dilemesidir... Yahu, öğretmen olmak gerçekten de önemli bir özellik be...

TRT Spor ve TV8...

Efendim TRT Spor’da bizim Bilal Meşe ve bir bayan güzel program yapıyorlar. Anılarımızı tazeliyorlar. Geçenlerde de Oğuz, Turan ve Hakan’ı ekrana çıkarıp, 103 gollü Fenerbahçe dönemini hatırlattılar... Güzel de Sevgili dostum Bilal; o dönemin bir numaralı yapıcısı, o rekorun baş mimarı Hasan Vezir neredeydi? O kiralanmasa o zafer gerçekleşebilir miydi? Bak Bilal; o sezon sonu Hasan gitti, Fenerbahçe yedi sezon şampiyon olamadı, hem de aynı oyuncularla... Bir de şu Survivor mıdır nedir, bana göre bir rezalet var... Sen İlhan Mansız, milli takımın tarihine o 2002’de attığın golle adını yazdırdın. Sen Serhat Akın; Fenerbahçe’de öne çıkabildin genç yaşına rağmen... Futbola hizmete devam varken, neden kendinizi harcıyorsunuz ki?

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.