Acı ama gerçek

A -
A +

''F.Bahçe’nin bu çöküşünde Başakşehir galibiyetinin spor medyasındaki pompalama-sının da payı vardır…''

 

Beşiktaş’ın dört gün evvel “kar cehenneminde” karşılaştığı Kayserispor, bu defa Fenerbahçe’yi halı gibi bir zeminde yağışsız havada ağırladı. Yani, Beşiktaş’ın yedekleri o zeminde o kadar iş yapabilmişti ama Fenerbahçe’nin as kadrosu güzel şartlarda ne yaptı? 
Fenerbahçe takımında hiç eksik yoktu diye önce altını çizelim. Kayserispor’da ise dört adet sakat vardı. Peki, bu dezavantajlı takım, kendi saha avantajını -ki Fenerbahçe karşısında bu hesap edilemezdi- daha kontrollü, daha ayağa paslı, daha yardımlaşmalı oynayan takımdı. Fenerbahçe ise oyununu neredeyse tamamen Lens’in üzerine odaklamıştı. Hâl böyle olunca Kayserispor da savunmaya geçişlerde çok uzun ve derin hesaplar yapmak zorunda kalmadı. Kayserispor’un herkese göre iki çakma beki, değişerek oynayan Lens’i etkisiz kılabildiler. Dün akşamki maç için bir oyuncunun altını derin derin çizmek lazım. Varela isimli bu siyahî oyuncu maçın yıldızı olarak parlarken ötede beride yaz ve kış aylarında kenar adamı arayan bizim üç büyükler acaba ders aldılar mı? 
Tecrübeli Umut, şayet futbol olarak attığı golün dışında katkıda bulunabilseydi bu Varela’nın her türlü zengin atağından Kayserispor belki de maçın skorunu garanti altına alacak golleri de erkenden bulurdu. Topal-Souza-Salih Fenerbahçe orta sahası yine üretken değil, üstelik de rakibin bu bloğunu eksiltici gözükmedi. Fenerbahçe savunması ise kontra yediği pasların hemen hemen hiçbirinde ayakta kalamadığı gibi iki tane de bu oluşumun tipik golünü yedi. 
Şimdi burada Kayserispor’u tabii ki hocası Sergen Yalçın’ı da kutlarken, geçen haftaki Başakşehir galibiyetinin spor medyasındaki pompalamasının da dünkü Fenerbahçe çöküşünde büyük payı vardı. 

MAÇIN ADAMI

Varela 

Uzun yıllardır görmediğim bir kanat oyuncusu sergilemesi yaptı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.