Tura yatırım

A -
A +

''Fener aslında bu takımdan iki-üç gömlek üstün. Bir deplasmanda alınan böyle tek farklı mağlubiyet tur için yeter… ''

Yazıya başlarken, hemen bir gerçek oluşumun altını çizeyim; Fenerbahçe bu Krasnodar’dan en az iki gömlek daha üstün bir takım. Buradan hareketle, bu maç bu kadar kısır bir skorla kaybedildiyse bunun arkası Fenerbahçe lehine bir sonraki turdur Kadıköy’de. 
Ön liberosu ve iki stoperi futbolcuya benzeyen Krasnodar, kendi yarı sahasına iyi oturmuş hiçbir takımı yenebilecek oyuncu ustalığı ve organizasyon becerebilme yeteneğine sahip değil. Buna karşılık Fenerbahçe oyunun hemen başında bir üçüncü sınıf takım formatında yediği golü müsabaka boyunca -altını çizmekte yarar var-idare ederek bence doğruyu yapmıştır. Çünkü şimdi bir çarpıcı olabilecek özelliğe de gelelim; Bu Rus takımına fazla adamla gelip yerleşmek, yani savunmanıza derinlik ve genişlik sunmak böyle bir rakip karşısındaki pek yanlış olur. Bunun altını neden özellikle çizmeye çalıştım? Kadıköy’deki rövanşta sakın ola ki rakibe geniş ve derin sahalar bırakılmasın. 
Teknik kapasitesi, tekrar ediyorum, bir-iki Güney Amerikalı dışında, hele hele çok övülen golcüsü de dahil bu takım kalabalıklaşmış oyun alanlarında asla etkili olamaz. Bu arada Advocaat’ın iki buçuk aydır oynamamış Emenike’yi ilk 11’e koyması da düşündürücüdür. Haaa ben rakibi iyi etüt ettim, onu geniş alanda yakalar, bitiririm diyorsa, kenarda bekleyen daha başka oynamışlar vardı. Fernandao ile başlansaydı acaba Lens de daha boşaltılmış alanlar bulabilir miydi? 
Yine de deplasman oyununda böyle sınırlı kabiliyeti olan oyunculardan kurulu bir takıma karşı maç kazanılmamışsa en azından benzeri tek gollü bir galibiyetle maçı sigortalayıp tur atlamak kolay olacaktır. 

MAÇIN ADAMI

Kabore

Krasnodar’daki bugünün futbolcusu olarak sayabileceğimiz üç oyuncudan biri…

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.