Bu maç çekilmezdi

A -
A +

''Sadece Lens’e kalmış bir F.Bahçe ve maçın başından beri 1 puanı düşünen Osmanlıspor vardı sahada… ''

 

Fenerbahçe’nin son maçlar ışığında ideal kadrosu gibi görünen on bir sahadaydı da Osmanlıspor’da Webo kenarda, Musa Nizam’ın partneri Mehmet de onun yanındaydı. Osmanlıspor daha çok ferden oynamayı yeğleyen yani pasla rakip önlemlerini aşmayı düşünme yerine yanlıştaydı. 
Müsabakadan evvel Mustafa Reşit Akçay’ın “Fenerbahçe’nin en tehlikeli gelişleri kenarlardan oluyor, biz de buna göre önlem alacağız” demeci zaten Osmanlıspor’un o geçen seneyle sezonun ilk günlerinde alıştığımız futbolundan uzak yaşayacağının sanki itirafıydı. Hele hele bu Osmanlıspor’un Bifouma gibi bizim 50-60 yıllık yazlık takımlarımızda bile oynayamayacak santrforu gerçekten komikti. Osmanlıspor’u tükenmiş en iyi oyuncusu Ndiaye’yi de göstererek kapatalım ve ev sahibine dönelim… 
Fenerbahçe’de malum orta saha yapıcılığındaki pas alış-verişi adam geçme gibi özellikler dün de yaşıyordu. Lens’in sırtına yüklenmiş hücum aksiyonları birkaç rakip sert hareketinden sonra ortadan kalkınca iş karambol oyunlarında Fernandao’nun üstüne kaldı. Oysa benim gibi Fernandao yanlısı bir görüşe rağmen dün alabildiğine açık ve dağınık oynayan Osmanlıspor’a karşı Sow veya Van Persie tercih edilmez miydi? Ama hem Van Persie hem de Sow 73’üncü dakikada ancak akıl edilebildiler. Topal’ın stopere geçmesiyle de Fenerbahçe orta sahası De Souza ve Alper gibi oyunu organize etmeleri zor olan oyunculara kaldı. Kaleci Karcemarskas’ın, Fenerbahçe’nin gol sıkıntısı çekmesinde başrolü oynadığının da altını çizelim. Bu arada Fabiano’nun da maç sayısı fazlalaştıkça Volkan Demirel’in emekliliğine imza atacağını da söyleyelim. 
Zaten bu maç da her iki taraf için de yazıyorum, katakulli bir golle kazanılabilirdi. Öyle de oldu. 

MAÇIN ADAMI

Karcemarskas

Takımını
uzatmaya kadar yaşatabildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.