Kulüplere alkış ya Milli Takım?

A -
A +

Fenerbahçe, Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş ve Galatasaray geçtiğimiz hafta Euroleague’de silip süpürdüler. Hele hele Galatasaray çoktan veda ettiği ligde Real Madrid’i yenerek, Ergin Ataman’ın da dediği gibi mahkemelik olduğu Fenerbahçe’ye kıyak bile yaptı. Anadolu Efes’le Darüşşafaka Doğuş da ilk sekiz için önemli adımlar attılar. Tamam, güzel de ağustos sonunda başlayıp eylül ortasında bitecek Avrupa Şampiyonası için Milli Takım’da kimleri oynatacağız? Sorunun cevabını en iyi en üsttekiler bilir deyip erken kâbustan uyanalım...

En güzel iş trafik memurluğu!

Trafik memurluğu dedin mi, devlet garantisidir. Ayın ilk günü az veya çok mangır ceptedir. Peki, böyle bir garanti karşılığı sen ne yaparsın? Söz konusu Kadıköy diyelim, sokak sokak, cadde cadde trafiği denetlersin, dört şeritli yolun iki, hatta zaman zaman üç şeridine park eden araçların canına okursun... Söğütlüçeşme’den Boğa’ya kadar, oradan da Çarşı durağına kadar beş dakika gidilecek yolun yarım saatten fazla sürmesine engel olursun... Sadece o güzergâh mı? Her yer neredeyse! Peki, siz neredesiniz devlet garantilileri? Çarşı durağında bir arabanın önünde dururken rastladığım birine sordum da, bana aynen şu cevabı vermişti: “Hava soğuk be abi!”

Sanat eseri bir gol...

Beşiktaş, iyi planlanmış, iyi programlanmış Ç.Rizespor karşısında 40 bin taraftarının önünde zorlandı desek yalan olmaz. Ama yine de kazandı... Nasıl mı? Gerçekten de sanat eseri bir golle diyebiliriz... Quaresma arkası dönük, boş sahaya o malum artistik ayak içini bırakıyor... O alana koşu yapmış olan Adriano buluşurken içeri kesiyor... Cenk ıskalıyor, ama arkadan koşarak gelen Gökhan Gönül ayak içini ters köşeye patlatıyor. Burada en büyük iş Adriano’nundur... Çünkü, özellikle bizden biri olsa, topu tutar, içeri sarkıp sıfırdan, yani ofsayt olma şanssızlığını yok ederek kesmeye çalışır. O zaman da rakip zaman kazanıp çoğalır ve gol de olma şansının yarısından çoğunu kaybeder... Ders alına!

Topal ve FİFA hakemi!
Fazla uzatmadan, göğsünde FİFA kokardı bulunan bir hakem yedi-sekiz metreden, hem de önü boşken, topun elle kontrol edilip gol yapıldığını göremeyip, yaklaşık 25 metreden topu kendisine atan(!)ı futbolcuyu görüp kartını gösteriyorsa o kokardı hemen geri alacaksınız. Topal’a gelince... Golü yaptıktan sonra sanki suçluymuş gibi yürümesi, sonra da yere kapanması her şeyi belli ediyor. Ama her geçen dakika oraya buraya telefon bağlantıları yapması hayret uyandırdı. Sabaha kadar uyumamış. Ne diye açıklıyorsun? Haa hakemi uyarıp golü iptal ettirseydi, başına neler gelirdi biliyor musunuz, a ince akıllı yorumcular...

Arsene Wenger’i tanır mısınız?
Arsenal’ın 20 küsur senelik teknik patronu “Artık yokum” demiş. Bu öyle bir hoca ki, Arsenal gibi bir şirketi yıllarca kâra geçirmiş, kupalar da kazanmıştır. Bendeki en çarpıcı anısı ise George Weah ile ilgilidir... Bana demişti ki, “Bunu sokaktan alıp, ailesi ile birlikte, 50 bin dolara Monaco’ya getirdim. Ve göreceksiniz, en geç iki sene içinde misli misli satacağım.” Gerçekten de bir buçuk yıl sonra Milan’a 50 milyon dolara satmıştı. Devam edecekse, gideceği yer de ihya olacaktır, biline...

3-5-2 insanlık suçudur!

Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, İstanbulspor hocası iken bu 3-5-2 için aynen şu cümleyi kullanmıştı: “Bu bir insanlık suçudur...” Sonra da şöyle açmıştı: “Sağda bir, solda bir, iki kenar adamını ile 100 metreyi hem savunmada, hem de hücumda nasıl kullanırsınız ki?” Ama Tudor, anlaşılan o ki Juventus’taki futbolculuğundan kalmış, Galatasaray’da bir tarafta Yasin’i, diğer tarafta Carole’ü kullanıyor. Savunma da üçlü... Galatasaray’ın yediği gollere bakın bakalım, nasıl oluşmuş...  Ya Eto’o cezalı olmasaydı?

beIN Sports’un CEO’suna duyurulur!

Hıncal Uluç ağabeyle 3,5 saat süren yemekli bir sohbet eden beIN Sports’un CEO’su galiba Fransız imiş. Anlaşılan o ki, ya kulakları iyi işitmiyormuş, ya tercüme hatası var, ya da hakikaten Fransız imiş... Nereden mi geldim? Kayserispor-Kasımpaşa maçı önemli... Ekrandayım. Kadrolara dikkat kesilmişim. Öyle ya Sergen kupada takımı yendirmiş, bu maça hangi kadroyla çıkacak acaba? Son adama gelindiğinde ekranda durum aynen şöyle: Wellington ismi var ama fotoğraf Umut’un... Sayın CEO; Brezilyalı o maçta sarı kart cezalısı idi... Bir kere buradan küme düşersiniz. Hiç olmazsa Umut’un yerine adamın fotosu koyun ki, hata birde kalsın. Ve bu görüntü maç başlayana kadar, yani yarım saatten fazla ekranda kaldı.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.