İpten döndü

A -
A +

''Şenol Hoca’nın maçın ilerleyen bölümlerinde sanki beraberliğe razı olması biraz garibime gitti...''

 

Beşiktaş tarihi rakiplerinin yanı sıra en yakın takipçisi Başakşehir’in de sunduğu armağanları değerlendiremedi desek yeridir. 
Sorumluları sıralarsak; Antalya gibi hem takım oyununu iyi becerebilen hem de eleman kalitesi bir hayli iyi olan takıma karşı, Oğuzhan ve Talisca ile oynamak riskleri yüklenmek demekti. Buna karışlık Rıza Hoca’nın Eto’o’su da geri dönen takımı şahsen beklediğimin altında kaldı diyebilirim. Salih’in Chico’nun yanında Aboubakar çabukluğu ve süratine karşı düşünülmüş olması çok yerinde bir oyun kurgusuydu. Ancak ne var ki ilk yarının neredeyse tamamına yakınında Beşiktaş’ın iki buçuk tehlikesini yaşadık. 
Golsüz biten ilk yarının ardından ikinci yarıya dönen takımlarda oyun çerçevesinde çok büyük bir değişiklik dikkat çekmezken, yani “Başladığı gibi biterse Beşiktaş’a avantaj olur’ düşüncesi ağırlık kazanırken, Olimpiakos maçından sonra bir kere daha takımı yakan Aboubakar’a şahit olduk. Bu, Beşiktaş takımını sade bu maç için değil, daha önce de değindiğim gibi Avrupa maçında da yakmak demekti. Şenol Hoca’nın bu maçtaki Quaresma değişikliği yine bana göre çok erken yapılmış bir yanlıştı. 58. dakikayı gösteriyordu kronometre topu tutan, tamam çok etkili olamayan ama Beşiktaş’ı rakip sahada adam fazlalığına çeken Quaresma çok erken çıkarılmıştı. Ardından bir de Talisca da yerini Necip’i bırakınca Beşiktaş’ın “nemelazım” anlayışına kapıldığını gördük. 
Tabii Adriano’nun sakatlanıp çıkışı da hiç hesapta yoktu. 
Yani Şenol Hoca Talisca ve Quaresma değişikliklerinde bu defa maçı iyi kavrayamamış gibi göründü. Rıza Hoca ise eldeki potansiyeli en iyi şekilde sonuna kadar kullanmayı, El Kabir değişikliğiyle de iyi planladı diyebiliriz. Ancak bitime 30 saniye kala Eto’o’yu dışarı alışını da bir gerekçe ile açıklamasını istemek, cebindeki diplomanın hakkıdır. 

MAÇIN ADAMI

Fabri

Bu adamı bulup getiren bütün başarılarda aslan payına sahiptir

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.