Futbol tiyatrosu!

A -
A +

'Karabük çok kötü, F.Bahçe biraz iştahlıydı. Topa dokunmamış Van Persie bir avantayı gole çevirip skoru belirledi…'

Yazımın hemen başında sanki önemli bir kanun gibi olmuş meseleden söz edeyim; milli maç araları bazı takımlar ve bazı futbolcular için çok ciddi bir gerileme süreci oluşturuyor. Bunun en çarpıcı örneği Karabükspor’daki iki Rumen oyuncunun birinin sakatlanıp birinin de yerlerde sürünmesiyle görüldü. Tanase ile Lotovlevici. Belli ki Bükreş’te Danimarka maçından sonra “yan gelip yatmışlar.” Hâl böyle olunca Karabükspor’un özellikle sol kanadını rakipleri için çok ciddi tehlike haline getiren oluşum ortadan kayboldu. 
Fenerbahçe ligin ilk dört sırasındaki hangi yere sahip olacağını belirleyecek haftalarda hırsı ve beklentisiyle rakibine oranla daha organize, daha iyi alan kapatıcı bir görünüm sergiledi, özellikle ilk yarıda. Ancak ne var ki kale ağzındaki karamboller Fenerbahçe’nin skor tabelasını başta kaleci Ahmet olmak üzere engelledi. 
Ama futbol öyle bir tuhaf oyun ki topa ayağını sürmeyen Van Persie bir avantayı gole çevirip bu keyifsiz maçın rengini belirledi. 
Fenerbahçe’nin Aatıf’ı da oyuna koyarak orta saha yapısını top tutarak güçlendirme stratejisi tabii ki kağıt üzerinde Karabük gibi zorlu bir deplasman için iyi düşünceydi. Maçın en önemli görüntüleri arasında iki kalecinin çok hayati kurtarışlar yapışları vardı. 
Hakem Bülent Yıldırım için de yazımıza iki satır ayıralım… Seleznov’a yarım porsiyon itirazdan sarı kart çeken göğsündeki FIFA kokardını kaybetmiş hakem acaba Van Persie’nin bir karara üç saniyede üç tane şiddetle itirazına neden kart göstermedi? Demek ki hakemlerimiz bazen kokartlarını boşuna kaybetmiyorlar. 
Fenerbahçe bu galibiyetle tabii ki önündeki diğer maçlar oynanmadığı için biraz ucuz muhasebeyle lig ikinciliğini cebe koyma avantajına yatırım yaptı diyebiliriz. 

MAÇIN ADAMI: 
İki kaleci
Yaptıkları kurtarışlarla tabelayı dengede tuttular..

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.