Siz mi şampiyon olacaktınız?

A -
A +

Galatasaray'ın ligde yeneceği takım yoktur, F.Bahçe'de ise bir gün birine bir top gelir maç biter gerçeği yatmaktadır. 

Galatasaray'la Fenerbahçe'yi buluşturan maç tarihi rekabetin ötesinde çok da önemli lig sıralaması anlamı taşımıyordu. Başakşehir'in düşüşünü bekleyen tarihleri 100 yıldan fazla olan iki takım için bu ciddi şekilde üzerinde düşünülmesi gereken bir durumdur. Tudor'un 4'lü savunmaya dönerek bizim futbolun ve kadrosunun gerçeklerini kabullenmesi Galatasaray lehine bir aşamadır da Yasin başta olmak üzere Bruma ve Podolski gibi sınıfları belli olmayan oyuncuların Galatasaray forması içinde oluşları hem oyun kalitesinin düşmesine hem de futbolun olumsuzluğunu sahneletti. 
Fenerbahçe'ye baktığımızda neredeyse kalıp 11 içine sokulmuş tertip acaba neden Volkan Şen'i inkar eder de yürümekte zorlanan Van Persie'yi banko adam haline getirir? Fenerbahçe'nin adam eksiltmede zaafları olan kadrosunun hücum zenginliğine kanatlardan ulaşabilmesi futboldan hiç anlamayanın bile birleştiği noktadır. Galatasaray'da Sneijder'in sanki eski mahalle maçlarındaki gibi 2-3 metreye verdiği toplar, koşar gibi görünüp hiçbir şey yapmayışı, yukarıda sözünü ettiğim kalitesiz oyuncularının yanı sıra Galatasaray'daki hayal kırıklığıdır.
Burada tabii Tudor'a da Sabri'yi neden oynatmadığının sorusu da sanırım bu maçtan sonra ağırlık kazanacaktır. Fenerbahçe'de kaleci Volkan'ın uzun süren sakatlığından sonra yüksek form tutarak kalesine dönüşü de dikkat çekicidir. Bu adı büyük ama kaliteleri düşmüş iki takımın koca oyunda yarımşar pozisyon bularak oynamış olmaları bizim futbolun yarınlarına hangi mesajı içerir acaba? Başakşehir'den sonra tarihi rakipler de tam Beşiktaş'ın şampiyonluk senedini imzalarken, benim maçtan önce yüzde 60 Fenerbahçe lehine biter görüşüm tek topta arşivlere geçti. Neden yüzde 60 Fenerbahçe dedim; çünkü bu hâliyle Galatasaray'ın ligde yeneceği takım yoktur, Fenerbahçe'de ise bir gün birine bir top gelir maç biter gerçeği yatmaktadır. 

MAÇIN ADAMI

Fırat Aydınus

İyi maç yönetti. Havanın gergin oluşunu da
engelledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.