Ucuz hedef maçı

A -
A +

"Bu sezon anlaşılmaz ciddi hakem facialarına sahne oldu. Ama dün geceki sanki hepsini sollar gibiydi"

F.Bahçe ile Trabzonspor’un “ucuz hedefler” maçında iki değişik devre seyrettik. Birinci devrede futbol oynamayı sanki ilk defa becermeye çalışan, birkaç metre kare içine üç dört futbolcu birikerek komik pozisyonlar sergileyen bir Trabzonspor vardı. 
F.Bahçe daha doğru yerleşim ama kurgusu açısından pek de etkili olamayacağı bir durumdaydı. Van Persie’den santrfor arkası yapıyorsanız Mehmet Topal’ın yarım porsiyon oyununu hiç aklınıza getirmiyorsunuz demektir. 
İkinci yarıda ise ilk yarıdaki yukarıda bahsettiğim garip futbol tablosunu geniş şekilde yayılarak düzelten Trabzonspor vardı, bir yarım saat. İşte bu süreçte de bir uzak şut golü buldular. Buna karşılık F.Bahçe ilk yarıdaki atkivitesinden yorgun düşmüş ve yazımın ilk bölümünde de bahsettiğim gibi karşılama komite eksikliğinden pozisyonlar verir olmuştu. İşte bu süreçte de aklını şut atmaya takmış genç Yusuf ve klasik oyuncu Olcay’ın zafiyetleri ortaya çıktı. 
Tabii ki Ersun Yanal’ın Okay değişikliği ne kadar yerindeyse Castillo’yu oyundan alışı da o derece garabet doluydu. Bu ögede Emenike acaba neden çıktı? Sow acaba neden çok uzun süre sahada kaldı. F.Bahçe’nin hocası Advocaat da orta sahasının sakatlıklar sebebiyle oyunda hiçbir varlık gösteremeyeceğini daha evvel anlayıp Salih’i kadroya katmalıydı. 
Tabii bu maçın “ucuz hedefler” anlamındaki hadi özelliği diyelim 1-1’e yapışması için neredeyse şükür çekiliyordu. 
Şimdi F.Bahçe’nin golünün verilişi üzerinde bir duralım. Türk futbolunda bitirmekte olduğumuz sezon anlaşılmaz ciddi hakem facialarına sahne oldu. Ama dün geceki sanki hepsini sollar gibiydi. Hasan Ali’nin vuruşunda Sow’un iki metre ofsayttayken topun kaleci-direk dönüşü gol olarak çalınıyorsa gelecek sezon MHK’nin de tabii onun yönettiği hakem topluluğunun da kafası değişmeli, gözleri de ciddi şekilde muayeneden geçirilmelidir. 


MAÇIN ADAMI: İki kaleci
Volkan ve Esteban 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.