Bu kadarı bile yetti

A -
A +

F.Bahçe kaleci ve savunma, oyunun ilk 5 dakikası hariç rakibin zafiyetine karşı sıkı bir idman yaptı.

Fenerbahçe eskiden kalma yeni hocası ve yepyeni ön bloğu ile antrenman paslaşması düzeyindeki Sturm Graz’ı çok da fazla oynamadan bence şimdiden eledi. Mehmet Topal’sız takımın Souza-Ozan ve Alper’den kurulu orta sahası izlemeye alıştığımız biçimde sadece mücadele eden koşuşan bir topluluktu. Hâl böyle olunca yukarıda da değindiğim gibi yenilenmiş ön tarafla rakibin yerleşimini ciddi şekilde arızalara uğratabilecek bir tezgah dokuyamadı. Fenerbarbahçe’de kaleci ve savunma oyunun ilk 5 dakikası hariç rakibin zafiyetine karşı sıkı bir idman yaptı diyebiliriz. 
Sturm Graz’ın en etkili oyuncusu golü attıktan sonra sakatlanıp çıkınca gelecek hafta oynanacak rövanşın garantiye alınmış olduğunu gördüm. Hem Kjaer, hem de maçın 3/4’lük bölümünde sahada olmayan Mehmet Topal şayet bir zaaf değilse Fenerbahçe için, rövanş el ve kol sallanarak kazanılır. Tabii dün akşamki karşılaşmayla ilgili altı çizilmesi gereken bir oluşum daha var. O da Fenerbahçe gibi önemli bir temsilcimizin santrforsuz kalmış olmasıdır. Genç Ahmethan çalıştı durdu ama ne ön kenardaki adamları, ne de adam geçmede zaafiyet gösteren orta alanı en azından pas alışverişine davet edemedi. 
Fenerbahçe sanıyorum bir Avrupa kupası maçı için alınmış bu sonucu ‘Biz artık rayına oturduk’ biçiminde yorumlamaz. Santrfor konumundaki Ahmethan’ın oyundan alıp yerine yeni transfer Isla’nın katılışı da Fenerbahçe’nin sezonun henüz neresinde olduğunun açık bir kanıtıdır. Bu arada Valbuena ile ilgili de iki laf etmekte yarar vardır. Fransa Ligi’nde neler yaptığına tanık olduğumuz bu oyuncu Fenerbahçe’de topu devamlı geveleyen, kenardan içeriye dripling yaparak şut atmaya çalışan bir görünüm sergiliyor. Aykut Hoca’nın acilen Valbuena ile ilgili yakınlaşıp top alışverişi yapacak planlar üretmesi gerekiyor. 

MAÇIN ADAMI

Alper Potuk

Hem savunmaya yardım etti, hem de hücumda en etkili oyuncuydu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.