Halit Kıvanç da yaparsa...

A -
A +

Haliç Kıvanç ağabeyimizle Tercüman’da yanılmıyorsam bir yıldan az bir süre rahmetli büyük ustam Necmi Tanyolaç’ın müdürlüğünde birlikteydik. Sonra Halit ağabey Milliyet’e döndü. Neyse... Geçtiğimiz cumartesi NTV Spor’da (belli ki eski program) Halit Kıvanç ağabey eski Fenerbahçe-Beşiktaş maçlarını dile getiriyordu. Çok ama çok önemli beklentim boş çıktı. Çünkü Halit ağabey, 9 Nisan 1951’de bir gazetedeki yazısından bu iki takımın 8 Nisan’da nasıl ve resmen şike yaptıkları yorumuna hiç değinmedi. Karşısındaki mi? Avni’nin (Kalkavan) sağ bek olarak tanımına ses çıkarmayandan ne beklenir ki?

Göksel Bey neden ayrılıyor?
Göksel Gümüşdağ, gerek Başakşehir’de, gerekse de Kulüpler Birliği başkanlığında olumlu notlar aldı. Şimdi ise Kulüpler Birliği’ndeki koltuğundan kalkacağını açıkladı. Kulüpler, “Olmaz, bırakamaz” derken Gümüşdağ kararlı... Ben de şöyle bir düşünceye daldım. Acaba günümüz Başakşehir’inin müthiş kadrosu bu sezon şampiyonluğu kucaklamaya en yakın aday gibi görünürken, bu ülkede ağızlar torba olmadığından, dedikoduların önüne mi geçmeyi düşündü?

Terim Hoca...
Türkiye Futbol Direktörü etiketi ile (bu etiket dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur) millî takımdaki görevini de sürdüren Fatih Terim hoca, olmaması gereken bir şekilde bir olayın ta göbeğinde kaldı.  Kısa bir süre sonra da federasyonla karşılıklı anlaşarak görevi bıraktı. Tabii bendeniz bu “Karşılıklı anlaşma” açıklamasını yutmadım. Ama ne demişler; yutamıyorsan gargara yap... Ben de öyle yaptım. Ama mesele hâlâ mideme inmedi. Bu işin içinde neler yok neler... Yakında kokusu ortalığı saracak. Bekleyiniz...

Sağ olasın Uslu!
Fenerbahçe Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, son Yüksek Divan toplantısından sonra basın mensuplarıyla sohbet etmiş. Güzel! Konuşmanın bir yerinde Van Persie’nin sakatlığının adale değil, dizinden olduğunu dile getirip rövanşta oynayabilir demiş. Evet, bu ünlü oyuncunun sadece 6 milyon avro bonservisle, onca hissedarı olan Manchester United’dan satılışına hayret etmiştim. Acaba Türkiye’ye geldiğinde yapılan sağlık kontrolleri raporları ne yazıyor? Merak bu işte... Sakın o diz yüzünden bir oynar, üç oynamaz demiş olmasınlar...

Lucescu!
Haberlere göre Galatasaraylı bir yönetici Romanya’ya kadar gidip Lucescu ile “Sportif direktörlük” görüşmesi yapmış. İlk gelen bilgilere göre de Rumen hoca teklife olumlu bakmış. Ama sonra Lucescu şayet koşullar elverirse bir takımda teknik direktörlüğe devam edebileceğini, yoksa mesleğe nokta koyacağını açıkladı. Sevgili Hıncal Ağabey hâlâ “Çavuşesku” benzetmesi yüzünden gıcık ama... Ben de hep sorarım; “Dikkat edin Türkiye’yi Çavuşesku’nun Romanya’sına benzetiyorlar” cümlesinde acaba 11 Temmuz’da 2011’de  patlayan bombanın taaa 2004’teki öngörüsü olmasın!

Şenol Hoca neden?
Şenol Güneş hoca kamptan bir basın toplantısı ile gündeme konan millî takım teknik direktörlüğü meselesine açıklık getirmeye çalıştı. Çalıştı da, Fikret Orman Başkanı neden telaffuz etti onu anlayamadım işte... Sen koca Şenol Güneş’sin... Dünya üçüncülüğün var, Beşiktaş’ta son iki sezon şampiyonluğun var. Ne demek, ‘Başkan evet derse olur ancak’ cümlesi? Sen koca Şenol Hoca’sın; Sen “evet” dersen gidersin, “hayır” dersen kalırsın. Hepsi bu! Ayrıca senin millî takımdaki son görevinden nasıl ayrıldığını, sana reva görülenlerin hepsini bu ülkede sadece benimle, “Beyaz Fırın” masasında paylaşmış ve de ne yapacağın konusunda fikrimi sormuştun. Ve de benim önerimle hareket edip... Neden üç nokta? Çünkü söz verdiğim gibi o hep bende saklı kalacak. Beşiktaş’taki görevinde başarılar! Sizin de federasyon olarak biraz yüzünüz olsun be!

Burak Yılmaz tamam mı?
Bendeniz bir zamanların istihbarat işini çoktan bırakıp ve son 20 yıldır spor medyasının haberlerine bakar oldum. Tabii ki bazen bazı gazeteleri de okuyorum. Neden böyle yazdım? Çünkü Burak Yılmaz 7-8 sene sonra Trabzonspor’a dönmek üzereymiş. Hey gidi eskiler hey; ne de güzel demişler “Eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı...” Burak mı? Merakım odur ki, Çin’de ofsayttan kurtulma işini öğrendi mi acaba?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.