Büyük rezalet

A -
A +

"Böyle bir amatör takımı, maliyeti 100 milyon avroyu geçen F.Bahçe’nin paramparça etmesi lazımdı… "

Neredeyse 50. yılı spor yazarlığında tamamlamak üzereyim. Bu süreçte de hiç saymadım ama kim bilir kaç defa bizim takımlarımızın Avrupa kupası maçlarını yazıp yorumlamışımdır. Şunu açıklıkla ifade edebilirim ki; bir zamanların ne Lihtenştayn’ı ne Malta’sı, ne de Lüksemburg’u dün akşamki Vardar kadar futbol fukaralığı sergilememiştir. 
Ne bir pas yapmasını biliyorlar, ne savunmaya toparlanmasını biliyorlar, ne hücuma çıkmasını becerebiliyorlar… 
Böyle bir takımı, maliyeti 100 milyon avroyu geçen temsilcimiz Fenerbahçe’nin iki maçtan en az 10 gol atarak elemesi lazım… 
Fenerbahçe’nin yediği gol mü? O bir kazaydı. Zaten adamın o golü nasıl attığına da şaşırdım doğrusu. Tabii ki Fenerbahçe’nin ideal kadrosu bu mu diye sormak gerekir. Hayır desek bile böyle bir orta saha, ya da sadece Valbuena’yla oyun kurma adresini belli etmek zaaftır. Ama tekrar altını çizmekte yarar var. Bizim bırakın ikinci, üçüncü ligi, amatör kümelerimizde bile böyle bir takımı ben hiç seyretmemiştim. Bu Vardar o kadar futbol fukarası ki, Makedon yayıncı televizyonu bile Soldado’nun girişini, çoktan Fenerbahçe’den gitmiş olan Stoch’a ihale etti. Sanıyorum bu son örneğim Fenerbahçe’nin nasıl bir takımla oynadığının çok ciddi yeni bir kanıtı sayılmalıdır. Ve bu Vardar takımı Malmö’yü eleyip, Kopenhag’a elenince Fenerbahçe’ye rakip olmuş. Herhalde Malmö’yü yanlışlıkla elemişlerdir. 
Bu maçın yazısını bizim Cahit’e yazdırırken dakikalar 75’i falan gösteriyordu. Yani maçın sonucunu beklemeden yazdırdım. Maçın skoru değişse bile değiştirmeyecektim. 
Ama pardon! 
Topal ile kaleci Kameni de bu futbol rezaletine tüy diktiler. 
Haklı mıyım değerli okurlar? 

MAÇIN ADAMI:  YOK

Sahada futbol mu vardı ki?

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.