Zavallı kim?

A -
A +

Karşında neredeyse sıfır yetenekli futbolcu topluluğundan oluşan bir takıma karşı bu kadar aciz duruma düşmek…

Yazımın başlığını açmaya çalışayım girişte; Zavallılığın ilk sırasında Vardar takımı var, doğru dürüst pas yapmasını beceremeyen, oyuna çıkarken sadece Felipe’nin tekniğine dayalı kalan, yaptığı her pasta topu rakibe sunan bir takım Vardar. İkinci sırada, böylesine bir son yılların asla kabul edemeyeceği bir futbolcu topluluğuna karşı bizim kaç milyon avroya mâl olduğu belli olmayan F.Bahçe var. Yeni haliyle Valbuena’nın her topa maydanoz futboluna mahkûm olmuş bir F.Bahçe…Ne orta sahası organizasyon yapabiliyor, ne ön tarafı ortayla bütünleşebiliyor, ne de savunması oyuna dengeli çıkabiliyor. 
Zavallılığın bundan sonraki sırasında tabii ki Aykut Kocaman var. Göreve gelirken “Çok büyük futbolcu Van Persie var elimizde” diye demeç veren Aykut Hoca sanıyorum artık bu görüşünden vazgeçmiştir. Ama aslolan nedir? Aykut Hoca’nın bir teknik direktör olarak iki seneden beri Van Persie’nin ne durumda olduğunu keşfedememesidir. Ben bu sütunlarda ilk maç sonrası yazdığım yazıda 2-0’a rağmen Fenerbahçe’nin böyle bir neredeyse sıfır yetenekli takımını iki maçta toplam 8-10 gol atarak elemesi gerektiğini yazmıştım. Bu görüşümün arkasında durarak da bizim mahallenin futbol tutkunlarıyla üç gol avans vererek yemek iddiasına girdim. Ve tabii ki iddiayı kaybettim. O önemli değil de acaba F.Bahçe’nin en üst koltuğunda oturan vatandaş kendi sesi ve kendi görüntüsünden “Aykut Hoca öyle bir değişmiş ki” cümlesini neden kurduğunu gece yatarken acaba düşündü mü? Aykut Hoca hakikaten çok değişmiş. Dün 20 pasla oynamaya çalışıyordu, bugün miktara biraz zam yapmış. 
Özellikle son iki sezondur izlediğimiz F.Bahçe, yeni transfer politikasında önce hakiki bir santrfor, sonra da hakiki bir orta alan yöneticisi almayı planlayıp gerçekleştirememişse hakikaten zavallılık şampiyonu olabilir. 
Tabii ki yayıncı kuruluşa söyleyeceklerim var; maç öncesi spiker ve yorumcu maçın kahramanı olarak peşinen Van Persie’yi ilan etmişlerdi. Gerçekten de çok zavallıymışlar. 

Maçın adamı: Aykut Kocaman

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.