Teselli...

A -
A +

Bu deplasman galibiyeti F.Bahçe için “Artık tamam, düzeldik” anlamı taşımamalıdır.

 

Fenerbahçe, içine Avrupa kupasından elenme derdi de bulunan lig sakatlanmalarından sonra bana göre Ankara’ya ilk 3 puan kazanma maçına çıkacaktı. İlk iki haftada izleme şansını bulduğum G.Birliği takımının ne kadar ciddi eksiklikleri olsa da F.Bahçe’ye karşı direnebileceği aklımdan geçmedi. Hele hele Rantie de oyundan dördüncü hakemin kara kararıyla atılınca F.Bahçe’nin iki stoperi de sarı kartlı olmasına rağmen kontra yeme riski de ortadan kalktı. 
Aykut Kocaman bu maça Hasan Ali ve Giuliano yeniliklerinin yanı sıra nihayet Soldado doğrusunu da ekledi. Soldado çok mu pozisyona girdi, çok mu gol attı, hayır ama en azından duvar rolünü oynamakla yetinmedi, kenarlara yaklaşarak arkadan gelen beklerin ya da kenar adamlarının işlevlerine destek oldu. Hatta rakip stoperlerin yerleşimini de bozdu diyebiliriz. 
Avrupa kupaları da dahil lig maçlarına çıktığından beri F.Bahçe’nin mutlaka ama mutlaka çok formda görünen Aatıf’ı kullanması gerektiğini hem bu sütunlarda yazdım hem de ekranda aynı konuyu gündeme getirdim. Çünkü Aatıf topla hem adam eksiltebiliyor, hem gelen orta saha oyuncularından top alıyor, hem de gözleri ve kafası oyunu iyi izlediği için kaçanları topsuz bırakmıyor. Tabii ki G.Birliği’nde Halil İbrahim’in kendi kalesine attığı gol bir kriz oluşturdu ama hakemin verdiği haklı penaltıyla devre bitmeden eşitlik geldi. Ama yukarıda da değindiğim gibi Rantie’nin oyundan atılışı bence F.Bahçe’nin bu maçtaki 3 puanının anahtarı oldu diyebilirim. Bu arada maçın 57’nci dakikasında Giuliano’ya altıpas içinde yapılan hareket de aynı hakem tarafından penaltı ile cezalandırılmalıydı. 
Şunun altını kalın çizgiyle çizmekte yarar vardır. Bu deplasman galibiyeti F.Bahçe için “Artık tamam, düzeldik” anlamı taşımamalıdır. Çünkü aşağı yukarı 50 dakika 10 kişi, bir 5 dakika da 9 kişi oynamış sınırlı kabiliyetli oyuncularla dolu G.Birliği’ne karşı maçın son düdüğüne kadar titreyerek oynaması F.Bahçe’nin bu kadrosuna yakışmadı. 

MAÇIN ADAMI: Aatıf Chahechouhe

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.