Her şeye rağmen...

A -
A +

Önceki maçlarına oranla tanımakta zorluk çektiğimiz Başakşehir, bütün yanlışlıklarına rağmen 3 puanı almayı bildi

Dün akşamki derbinin bana göre zirveye yanlışlıkları ile çıkanlar Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile ona F.Bahçe’nin maçı kazanması için yardımcı olan hakem Fırat Aydınus idi. Düne kadar izlediğimiz Başakşehir, kazandığı veya kendisine ikram edilen toplarla çabuk, öne doğru, zaman zaman dikine, zaman zaman çapraz toplarla pozisyon zenginliği yaşayan bir takımdı. Ama dün akşam aynı Başakşehir’in, hemen hemen bir-iki pozisyon hariç, bütün topları, rakibin savunma dengesi bozulmuş olmasına rağmen geriye oynamasının yanı sıra abuk subuk tek topu tercih etmesiyle şaşırdık doğrusu. 
F.Bahçe ise ev sahipliğinde yeni transferlerle eskilerin doğru bileşimini hâlâ yapamamış göründü. Yeni transfer Giuliano’nun güya santrfor arkası oyun kurucu orta saha görevi çok kötüydü. Soldado ve Dirar rakip savunmanın dengesini bozmak şöyle dursun Valbuena’ya sağır kaldılar adeta. Josef ile Ozan’ın orta sahadan rakibin yukarıda saydığımız yanlışlıklarına rağmen organizasyonları feciydi. Arka dörtlü, iki buçuk Başakşehir pozisyonunda iki gol yiyerek adeta marifet sergiledi. 
Hakem Fırat Aydınus’a gelince; Başakşehir’e kart çıkarmada müthiş bonkörlük gösterirken F.Bahçe’de lütfen İsmail ile Souza’ya kart çıkardı. Tabii aynı hakem yardımcısının çektiği ofsayt bayrağına önce hiç itibar etmeden santraya gitti, sonra da geri gelip, kahvehane sohbeti yaptı kenarda. Tabii ki gol açık ve net ofsayttı da ama hakem Fırat Aydınus belli ki Başakşehir’in teknik direktörü Abdullah Avcı’yı mahcup etmemek için yapacağını yapacaktı… 
Şöyle toparlarsak; Avrupa kupası maçı öncesi Başakşehir bize alıştığımız oyun özelliklerinden bir tekini dahi gösteremezken o kupalarda işi olmayan F.Bahçe bir aralık iki santrfora dönerek galibiyet zarı attı ama tutturamadı ve tanımakta zorluk çektiğimiz bu Başakşehir’e maçı kaybetti.  

MAÇIN ADAMI: Fırat Aydınus!

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.