F.Bahçe’den derbiye davetiye

A -
A +

Önceki maçların aksine dikine ve uzun oyunuyla F.Bahçe zayıf rakibi karşısında rahat kazandı, Beşiktaş’a selam gönderdi. 

F.Bahçe, belki de çekinerek gittiği Alanya deplasmanında, hem ligin başından bu yana daha hareketli, daha uzun oyunu sayesinde, hem de Mete Kalkavan’ın çaktırmadan yaptığı yardımlarla 3 puanı cebine indirdi. Maçın daha ilk üç dakikasında çok sert üç faule sadece eyyam düdükleri çalan Kalkavan, bu defa kural hatası yapmadı ama en azından F.Bahçe penaltısından önce Janssen’in yaptığı açık ve net faulü çalmayarak filmin kopmasına yardım etti. 
Aykut Kocaman’ın “O çok büyük oyuncu, benim bir numaralı adamım olur” dediği Van Persie’nin yerine tercih edilen bütün santrforlar ötesinde en son isim Janssen oturdu. Çalışkan, kuvvetli, deplase olarak da rakibin yerleşim düşüncelerine zaafa uğratan Janssen golünü de attı, hakeme penaltıyı da çaldırttı. 
Skrtel’in olmayışı yanı sıra Mehmet Topal’ın da kadroda bulunmayışı bir deplasman oyununda acaba savunmaya toparlanışta aksiliklere sebep olabilir miydi? Ama hemen hemen hiç olmadı desek doğru konuşmuş oluruz çünkü Vagner Love dışında Alanya’daki siyahi futbolcuların tamamı neredeyse üçüncü sınıf. Tahminim o ki çok yakın bir zaman içinde Safet Susic de tahammül sınırları yıkıldığı için kaçar gider. 
Yazımın girişinde F.Bahçe’nin uzun oynadığından bahsetmiştim, onu açayım biraz. 10 pas gevezeliği yerine, daha dikine, Valbuena’nın sık sık yer değiştirerek bunu gerçekleştirişiyle, zaten kalitesi belli olan Alanyaspor’a maçın hemen hemen tamamına yakın bölümde savunmada toparlanma, adam paylaşımı fırsatı verilmedi desek yeridir. Zaten yukarıya oynayan takımın oyun planı da böyle olmalıydı. Ama Dirar’ın çıkışından sonra yerine üç aydır oynamayan Ekici’nin alınmasına akıl erdiremedim. Ekici de benim bu eleştirimin altına imza atarcasına yerini 77’de Alper’e bıraktı. 
Şöyle bir toparlarsak; Beşiktaş derbisi öncesi kolay rakip de olsa deplasmanda kazanmış olmak, en azından F.Bahçe’nin derbi maçını dolu tribünlere oynaması anlamı taşır, tabii ki o toplanacak taraftara bu maçın büyük bölümlerindeki dikine çabuk pasla hücuma kalkma gösterisi sunulursa görev tamamlanır. 


MAÇIN ADAMI: Valbuena

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.