Çok bozulmuşsun Mahmut Bey!

A -
A +

Yok yok simadan değil ağızdan ve beyinden ciddi şekilde arızaya uğramış Mahmut Uslu Bey... Beşiktaş’ın sayılmayan golü için “4,5-5 metre ofsayt” derken gözlerinin de ciddi şekilde arızalandığını gördük. Bizim Kadıköy’de harika göz doktorları var, bir görününüz derim. Hadi o neyse de, Caner için söylediklerin bir Fenerbahçeli yöneticiye hiç mi hiç yakışmadı. Bak Mahmut Bey; bir gün biri çıkar senin yönetiminden önemli birilerinin özel hayatından uğurlu-muğurlu, ekran spikerli falan bir bahseder, saklanacak yer bulamazsın... Pardon unutuyordum; Şu Güiza’nın transferinde Uruguay’da bir ikinci lig kulübüne ödenen 5 milyon 350 bin avroluk bonservis bedeli ve o kulübün bizzat isminize yazdığı yazıda “Ne olur, şu 199 bin, 875 bin avro vergiyi ödeyiniz” yalvarışını da hâlâ açıklayamadınız.

Aslı Çakır faciası

Millî atletimiz Aslı Çakır ömür boyu yarışmaktan doping sebebiyle men edildi. Hep söyledim, hep yazdım; “Bizden yüzücü ve atlet çıkmaz” diye... 1948’deki şimdi rahmetli Ruhi Sarıalp hariç... Sakın ola ki Ramil’i örnek vermeyiniz. Devşirmelere karışmam. Ben bir yüzücü için senelerce vergilerimden Amerika sefahat parası ödedim be... Sonra adam çıktı, ormanlarda, deniz kıyılarında hokkabazlık yaptı. Siz siz olunuz, ey devletin sportif sorumluları, bir an önce ülkenin çocuk-genç yapısının analizini yapıp, sporcu profilini tespit ediniz.

Altınordu’yu kutlarım

İzmir’in Altınordu Kulübü geçenlerde yeni bir tesisin temellerini attı. Ve de tesise, bana göre, bu ülkenin uluslararası futbol alanındaki bir numaralı ismi Şenes Erzik’in isminin verilmesi çok önemli idi. Nice kıymetlere kavuşmamız umuduyla...

Sizce hangi hakem?

Bir tanesi ofsayt çeken yardımcıya, “Yürü ancak gidersin” deyip ofsayttan atılan golü veriyor. Bir başkası yardımcıya “Yaşa sen be” deyip açık ve net golü iptal ediyor. İşte Türk hakemliğinin geldi nokta budur, ey federasyon! Siz siz olunuz, hakemlerinizi önce yürek testinden geçiriniz, sonra da açtığınız musluğu biraz kısınız...

Şenol Hoca bu olmadı işte

Şenol Güneş eski bir futbolcu ve şimdi de teknik direktördür. Ama aynı zamanda öğretmendir de... Hocam; öğretmen hiç milyonlarca kişinin önünde küfür eder mi? Tamam, hakem çileden çıkarmış olabilir ama siz örnek olup sadece güleceksiniz. Sonrası mı? Şu Quaresma denen derdi derbi deplasmanlarında evinde bırakınız.  Bir de şu Tombik Medel’i nereden buldunuz diye sormak isterim!

Trabzonspor tarihine ağır yara

Trabzon’un pırıl pırıl yeni stadında durum 3-0 olmuş Alanyaspor karşısında... Hani şu savunması teneke takım... Orta alanı karşılamadan mahrum ekip... Bir tek Vagner Love diye bir ustası var, hepsi o kadar... Daha kendi evinde dörtlük olalı bir hafta bile olmamış. Ama desene kulübesinde uyuyan güzeli olan Trabzonspor daha önce de, Fenerbahçe’ye, Başakşehir’e karşı da kazanmakta olduğu maçları sundu. Bu işlerde kaybettiği toplam 7 puanı ekleyin bakalım şimdiki 8’e ne ediyor?

Sen barbut oyna be!

Eski zamanların hayli yaygın bir oyunu vardı, adı da barbut idi. Zarla oynanırdı. Kimi kısmetliler, genelde bileklerine de güvenerek, kazanırlardı. İşte o tarihlerde bu Tudor olsa açık ara şampiyon olurdu. Baksanıza; Bursaspor’a karşı 1-0 yenikken iyi iş yapan sağ beki Mariano’yu, yine iyi top getiren ve servis eden sol beki Latovlevici’yi kulübeye çekip yerlerine hiçbir zaman üst klas takımda oynayamayacak Yasin’i koyuyor ve Fehgouli’yi alıp ön kenar oyuncusu yapıyor ki tek doğru, Rodrigues’i sol beke çekiyor. Sonra mı? Galatasaray 0-1’den dönüp 2-1 kazanıyor. Evet, tarih böyle bir maçı da özel sayfalarından birine aldı bile...

Eric Abidal ne dedi?

Bir zamanların çok üst düzey sol arka oyuncusu Eric Abidal yayıncı kuruluşta yorum yaptı. Barcelona ve Fransa Millî Takımı’nın değişmez oyuncusu Beşiktaş’ı hakemin yediğini açık ve net biçimde söyledi. Biri o taraftan, biri bu taraftan, biri uzaktan kumandalı yorumcular falan derken, bu tam tarafsız üstada inansak mı?

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.