Avrupalı Beşiktaş

A -
A +

Şenol Hoca formsuz Oğuzhan’ın yerine Tolgay’ı tercih etmekle bu maçın kilidini açmıştır

Bizim ligin son maçlardaki biraz hakem biraz da rotasyon mağduru Beşiktaş, yenilenmiş ve gençleşmiş Monaco karşısında bazı doğrularla Şampiyonlar Ligi’nde grup sonrası için ciddi bir yatırım yaptı. 
Şenol Hoca’nın bu maçtaki bence en çarpıcı kararı; Oğuzhan’ı kulübede oturtup yerine Tolgay’ı oynatmasıydı. Hem fiziksel, hem de topa basma özellikleriyle Tolgay tartışmasız Oğuzhan’a göre bu maçın adamıydı, öyle de oldu. 
Gökhan Gönül’ün yeni yeni sahalara dönüşü yerine son zamanlarda oynamamış olmasına rağmen büyük Barcelona tecrübeli oyuncusu Adriano’yu tercih edişi de doğruydu. Beşiktaş, Monaco’daki bu maçı çok mu iyi oynayıp grup sonrası yatırımı yaptı diye kendi kendimize sorsak, cevabımız da ‘hayır’ olmalıdır. Ama iyi sıkışıp pas aralarına iyi girerek kazanılan topları Quaresma’yla buluşturduğunda Beşiktaş rakibin eksiklerini ve gençliğini rahatlıkla cezalandırabildi. Bir futbol takımında oyuncuları tek tek kürsünün birinci sırasına çıkarmak günümüz futbolunda çok doğru olmuyor ama Cenk Tosun için bir ayrıcalık tanıyalım derim. Öğrendiğimize ve duyduğumuza göre özel eğitimciler özel imkânları bünyesine katan Cenk, Avrupa futbolunda bunları yapıp çok yükseğe çıkanlara “Türkiye’de de ben varım” diyor adeta. Tabii ki kaleci Fabri ve arka dörtlünün de bu maçtaki haklarını teslim edelim. Rakibi iyi karşıladılar, hemen hemen hatasız oynadılar diyebiliriz. 
Bu arada Şenol Hoca’yı Tolgay tercihinden dolayı kutladık ama şu Oğuzhan ile Medel’in daha 74’te oyuna girmelerine bir anlam veremedim. Hele hele Tolgay çıkar mı diye bir kere daha sormak isterim. 
Beşiktaş, Monaco’daki bu en azından tabela zenginliğiyle beklenen odur ki lige hem de rakiplerinin derbisi öncesi daha inançlı ve umutlu dönecektir. Bu arada Beşiktaş üzerinden ülkemizin puan kazanmış olmasını da bir kenara yazalım. 

MAÇIN ADAMI: Cenk Tosun

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.