Komik Tudor ve Avcı mahareti

A -
A +

Dünyada çift santrforla oynayan modern bir takım kaldı mı? Çırak Tudor ile usta Avcı’nın farkı ortada… 

Dün akşamki derbinin yazısına nasıl başlayacağımı düşünürken, Tudor 79’uncu dakikada yaptığı değişiklikle bana yardımcı oldu. Belhanda çıkıp oyuna Rodrigues giriyordu. Ben Rodrigues’in yerinde olsam formamı çıkarıp Tudor’un suratına yapıştırırdım! 
Devam edelim, bizim spor medyasında birçok aklı evvelin yakıştırdığı çift santrforlu G.Saray’ın halini herhalde dün akşam gördünüz. Bana Eren’in tek bir olumlu hareketini kim söyleyebilir ki? Ama bu satırların yazarı bendeniz, üç-dört hafta önce “G.Saray bu Tudor’la yaşamaya devam ederse üçüncü dahi zor olacak” şeklinde bir iddia koymuştum ortaya. Ben G.Saray’la ilgili sorularıma devam edeyim istiyorum. 
Bu Tudor denen sözüm ona teknik adam ve de ona dört elle sarılan G.Saray yönetimi acaba bana futbol dünyasında halen çift santrforla oynayan bir takım söyleyebilirler mi? 
Abdullah Avcı kardeşimiz Emre ve Mahmut eksikliğine rağmen Gökhan, İrfan ve Mossoro’yla, rakibin çift santrforlu garabetini topa daha çok sahip olarak, dönen topları da kendi çıkışlarını da daha sağlıklı yöneterek yerle bir etti. 
Başakşehir’in savunması, G.Saray’ın iki tane kenar adamının olmayışı kazancıyla, yediği gol hariç, sanki hiç sıkıntı çıkmadan ligin liderine karşı dalga geçti. 
Abdullah Avcı demek ki ‘takım’ yapmış. Ama Tudor, eldeki şöhretli oyuncularıyla bırakın takım yapmayı, kaçıncı sınıf olduğu belli olmayan bir topluluk sunuyordu bize. Ben maçı ekrandan seyrettim. Bir aralık Protokol Tribünü gösterildiğinde G.Saray Başkanının oturduğu koltuğu boş gördüm. Desenize “Kemal, zaten öteden beri boştu!” 
Bu maçta ‘takım’, çorbaya çevrilmiş takımı mideye kolayca indirdi. Bu arada bizim ülkede santrfor transfer ettiğini sanan iki büyüğümüze de sahada Adebayor isimli bir büyük oyuncu “Siz bu işi hiç bilmiyorsunuz” mesajını da yolladı. 
Yani özetle dün akşamki maçın sonucu beni hiç ilgilendirmez ama futbolun çağdaş olguları üzerinden bayağı kârımız oldu. 


MAÇIN ADAMI: Adebayor 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.