Bu mu zor maç?

A -
A +

Antalyaspor’un, hocalığı meçhul Brezilyalısı bence Fenerbahçe’nin en büyük avantajıydı

Neredeyse bütün futbol meraklıları ve de spor medyası F.Bahçe’nin en zor maçının Antalyaspor’a karşı oynayacağı 90 dakika olduğunda birleşmişlerdi. Ben de tam tersine Antalyaspor’un klas oyuncularla dolu kadrosunun başına Leonardo diye hocalığı meçhul bir Brezilyalının getirilişinin F.Bahçe’nin bu maçtaki en büyük avantajı olacağını söyledim ve yazdım. Eto’o’su, Nasri’si, Maicon’u, Charles’i özetle ne kadar üst düzey oyuncusu varsa bu Brezilyalı meçhul adam hepsini bitirmiş. 
F.Bahçe’ye gelince son maçın ilk on birini sahaya sürmek ne kadar doğru ise hemen en başında yazayım söyleyeyim, Janssen’in yanına Soldado’yu koymak o kadar büyük bir teknik direktör aczidir. Maçı 1-0 önde götürüyorsunuz ve o ana kadar top tutan, yardımlaşan Aatıf’ı çıkarıp, 3 gol attı diye Soldado’yu oyuna sokuyorsunuz, pes yani. 
F.Bahçe’nin dün akşamki oyunda en göze çarpan olumlu özelliği, oyun alanının her alanında iyi yardımlaşma, rakibin her türlü girişimine karşı alan ve adam savunmasını birlikte yapabilme, oyuna çıkarken de fazla top gevelemeden boş oyuncuyu arayıp bulmasıydı. Janssen’in rakip savunmanın neredeyse tamamını koşularla dağıtması, şayet oralara sokulabilecek Giuliano’nun attığı goldeki gibi başkaca hamleler olsaydı F.Bahçe maçı farka bile götürebilirdi. 
Bir özel parantez daha açayım, Deniz Kadah diye oyuncusu var Antalyaspor’un, pek çabuk bizim transfer bombalarının içine girer.  Acaba dün akşam sahada mıydı, onu çok merak ediyorum. Acaba Aykut Hoca da Topal-Souza ikilisinin bu takımın vazgeçilmez ilk ikilisi olduğunu fark edebildi mi? 
Özetle, yazımın başında değindiğim gibi, F.Bahçe’nin devre bitene kadarki en zor maçı olarak yorumlanan oyun, bence çok kolay bir galibiyetle sarı-lacivertlileri en üst makam için devreye sokmuştur. 

MAÇIN ADAMI: Janssen 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.