Her şey aslına dönüyor

A -
A +

Beşiktaş daha önce de tarif ettiğim biçimde, “Açılarak oynayan her takımı ben bayıltırım” demeye devam edecektir…

Bu derbiden bir gün önce bizim Cahit kardeş bir ön analiz istemişti benden. Ben de o yazıda özetle; maçın anahtarının Galatasaray’ın tertibi veya oyun anlayışı olduğunu söylemiştim. Çünkü G.Saray, kapanarak oynayabilen bir takım değildi. Alabildiğinde genişleyip derinliğine oynadığında oyuncu profili klas olduğundan başarılı olabiliyordu. Ama Beşiktaş’a bu şekilde oynayamazdı G.Saray. Beşiktaş’a karşı oynanan tek bir oyun şablonu vardı; o da tam saha kapanıp sıkışıp Beşiktaş’ın pas alışverişlerini önleyebilmekti. 
Peki, dün akşam ne oldu ona bakalım. 
G.Saray oyunun ilk yarısında Beşiktaş’a karşı oynanabilecek oyun düzeni üzerinde yoğunlaşmıştı. Öylesine ki, Cenk’in daha birinci dakika dolmadan kaçırdığı pozisyonun dışında Beşiktaş’ta bir oyun tıkanıklığı görünüyordu, buna karşılık G.Saray hiç de tarzına uymayan kapanıp açılmakta iki tane net pozisyon buldu ama atamadı. Devre arasından dönülüşte Muslera gibi bir kalecinin inanılmaz hatasıyla daha 46’da Cenk’le golü bulan Beşiktaş artık muhteşem seyircisi önünde hani bir deyim vardır; “Atını istediği gibi oynatacaktı.” Çünkü G.Saray oyunu eşitlemek adına iki günden bu yana yazdığım şekilde hem genişlemek hem de derinliğe oynayıp savunma yakınlaşmalarını terk edecekti. Bu, Beşiktaş’ın elindeki kadroya “Gel beni farklı yen” anlamı taşıyordu. Ve bir 20 dakika içinde maç sadece 2-0 olduysa bunda Beşiktaşlı futbolcuların büyük vebali vardır. Çünkü G.Saray’ı açık ve net olarak yeni bir Başakşehir hezimetinden kurtarıyorlardı. 
Tudor, eğer hâlâ Selçuk’un yerine Fernando’yu ve de eldeki bazı isimli yıldızların yerine savunma da yapmasını bilen elemanlardan yararlanmayı hiç düşünmezse çok uzun zamandan beri iddiam olan “G.Saray üçüncü bile zor olur” cümlem herhalde hayata geçecektir. 
Beşiktaş mı? Yukarıda tarif ettiğim biçimde, “Açılarak oynayan her takımı ben bayıltırım” demeye devam edecektir. Tabii rakipler böyle oynamaya devam ederlerse… 


MAÇIN ADAMI: Beşiktaş takımı 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.