Fukara maç adaletli bitti

A -
A +

Dün akşamki Trabzonspor-Fenerbahçe maçı yapılan araştırmalar sonucu en pahalı beşinci Avrupa Ligi patentini almış Türk futbolu için bir utanç vesikasıdır. Ev sahibinin sahaya sürdüğü orta sahayla Fenerbahçe’nin kendi sahasında saklanmaya yönelik kurulmuş takımı hemen hemen hiç tehlike yaşamadan bir ilk yarı bitirdi diyebiliriz. Fenerbahçe’nin anlaşılması mümkün olmayan bir kurgusu vardı. Hasan Ali, Souza’nın partnerliğini yaparken Aatıf ile Alper’in değişerek kurucu orta saha gibi rol üstlenmiş olmalardı hakikaten çok tuhaftı. İlk yarının neredeyse pozisyonsuz bitmesi, yazımın girişinde değindiğim gibi fukara futbola sahne oluşu, ikinci yarıda oyun hangi görüntüye bürünür diye herkesi düşünceye sarmıştır.
İlk doğru hamleyi Rıza Hoca saçlarını boyatıp bir de atkuyruğu yapmış yani başka dünyalara taşınmış Yusuf’u soyunma odasında bırakıp Sosa’yı oyuna alarak yaptı. Bu, Trabzonspor’un artık orta alanda sahip olma ihtimalindeki topların en azından yüzde ellinin üzerinde kendinde kalması veya iyi kullanılması demekti. Nitekim öyle de oldu. Abdülkadir’in tam Burak Yılmaz’lık attığı top, Burak’ın kafasıyla gol oldu. Hemen burada yazmakta yarar var kopmadan, aynı Burak ikinci golü atamadığı gibi iki tane de hatalı pas yüzünden maçın çok erken bitmesini önleyen oyuncuydu aynı zamanda. Sonra Aykut Hoca’nın hatalarını itiraf edercesine yaptığı değişiklikler geldi. Hasan Ali’nin yerine topla oynamasını bilen genç Elif 64’te, ondan kısa bir süre önce de Valbuena’nın oyuna alınışına tanık olduk. Sonrasında galiba bir alışkanlık olacak Isla yerini gizli santrfor Soldado’ya bıraktı. Ve yine çok futbol severin beklediği gibi bir duran top sonrası Souza’yla Fenerbahçe tabelayı eşitledi. Eskilerin dediği gibi neticede futbol fukarası maç hiç kimseye fazla puan kazandırmadan adaletli bitti diyebiliriz…

MAÇIN ADAMI: Souza

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.