F.Bahçe bile beklemiyordu

A -
A +

F.Bahçe’nin şampiyonluk iddiası yolunda bana göre üç önemli deplasman engeli vardı, tabi ki kağıt üzerinde. Bunların birincisi Malatya çok kolay geçildi, ikincisi Kayseri’de eksik çoktu ve teknik direktörü ne yaptığı bilmiyordu. Ve işte o oyuna gelindiğinde eksikleri de olan Kayserispor hemen hemen ilk beş dakika hariç hiçbir varlık gösteremeden maçı tamamladı.
Sanırım Kayserililer için en büyük hayal kırıklığı da bizim spor basının şişirdiği Deniz Türüç idi.
Peki F.Bahçe bir deplasman oyunu için bu dev skora nasıl gitti?
Bunun analizini yaparken Aykut Kocaman’a bir soru sormak zorundayım. O da, Aatıf’ı son maçlarda nasıl kestin be Hoca? Isla’yı nasıl tercih ettin be Hoca?
Çok sakin ayağa oynayabilmek için kısa koşularla rahat yardımlaşan F.Bahçe, rakibinin planladığı veya düşündüğü hiçbir kurguya izin vermeden oyunu tamamladı diyebiliriz.
Bu oyunda en çok üzerine üzüntü yığılacak oyuncu ilk defa Süper Lig’de kale koruyan Kayserispor kalecisi Vedat idi. Ama yapacağı bir şey de yoktu.
Maçın teknik detayına fazla girmenin pek anlamı yoktur sanırım ama Kayseri tribünlerinden sahaya yağan yabancı maddelerin ayıbı da çok fazla idi. Hoş Denizli’de şeref tribününde mahalle kavgası yapılan bir ülke için belki bu yorumum da biraz ağır.
Şimdi zirvenin dört takımı da haftayı kayıpsız kapatmış oluyorlar. Gidişat o ki belki son haftaya kadar bu kovalamaca devam edecektir.
Bu arada maçın hakemi Ümit Öztürk’e bir cümle yazmak da gerekir. Keşke böyle devam etse de yutturmacadan FIFA kokardını kazanmışların yerini alsa.

MAÇIN ADAMI: Ümit Öztürk

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.