Penaltı cezası

A -
A +

Maçın ana fikrini hemen ilk cümlede kalın harflerle belirleyelim: Yani İngiliz liginin oyuncuları yani yerli malı, Kolombiya'nın dünyanın dört bir tarafından toplanmış yani toplama takımını çok basit yendi. Basit yakıştırmasının içindeki olgu da o toplanmış takımın bedava yaptığı bir penaltıdan kaynaklanıyor.
İngiliz takımı hiç de öyle ne 1966'da kupayı kazanan takım ne de daha sonraki kupalardaki önemli tanınmış isimlerden kurulu bir ekip. Tabii ki günümüz Premier Lig'in önemli oyuncuları var bu kadroda. Ama hafızalarımızda yer edinmiş tipik İngiliz futbolunu bırakın yeni modelin esintilerini bile göremiyoruz.
Ne ön tarafta son adam veya adamların duvar olarak orta sahalarını veya kenardan gelecek beklerini oyuna topla çağırdıklarını göremedik. Karşı tarafa baktığımız zaman yani Kolombiya'ya, dünyanın dört bir tarafından toplanan oyuncular sanki İngiltere'ye oranla daha bir topla oynayıp, neredeyse takımın tamamını oyun kurgusunun içine alarak hücum aksiyonlarının organize ettiklerini gördük. Ama onların golü de bir korner atışının sonunda tabelaya yazıldı.
Tabii ki İngiliz Millî Takımı kendi klasiği olan duran toptan gol yemişse bunun da altı bu kupada çizilecek olan önemli noktalardan biri olacaktır. Dün akşamki maçın bir üzerinde durulması gereken görüntüsü de İngiliz takımının zaman zaman üçlü gibi yer alan savunma kurgusudur. Bu hoca 150 yıllık gelenekle oynayarak, acaba neyi düşünmüştür, çok merak ederim.
Ve İngilizler yıllardır yakalarından düşmeyen temdit penaltılardaki şanssızlığını yenerek yapabileceğinin en fazlasını yapabilmenin gururuyla uçağına binip ülkesine dönecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.