Bu durum ders olmalı

A -
A +

Yabancılarla oynadığımız kupa maçlarında en sevmediğim skor öteden beri deplasmanda 1-0 maç kaybetmektir. Lizbon’da bu F.Bahçe’nin başına geldiğinde o günkü yazımda da kısaca değinmiştim. Fazla açılarak oynarsanız, hele ki temel yapısı çabuk ve süratli çıkmaya dayalı bir Portekiz ekibi karşısında sıkıntı çekersiniz. İşi sona bırakayım, oyunu kapatayım derseniz gol atamadıkça moral motivasyonunuz düşer.
Şimdi bu gerçeklerden bir maça bakalım. F.Bahçe çok idareli giderken ceza sahasının içinde bir verkaç sonucu gol yedi ve duvar pasını yapıp golü atan oyuncunun takipçisi de Alper idi. Acaba çok kişinin eleştirdiği Topal-Souza ikilisi sahada olsaydı onlardan biri araya girer miydi?
Benfica bu golden sonra oyunu idare etmeye çalıştı desek yeridir. Fakat F.Bahçe’nin günümüzdeki yapısı oyunu idare etmeye çalışan Benfica’yı sahaya yapıştırmaya pek uygun değildir. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde grupta sıfır çeken Benfica, bu kadrosuyla da gruplara kalabilirse aynı dramı yaşayabilir.
F.Bahçe’de Cocu’nun Bursa önünde yer vermediği Elif, Alper ve Valbuena’yla maça başlamasına, güç ekonomisi düşünüldüğü için başvuruldu desek bence doğru olmaz. Hele hele 19 yaşındaki Elif 4 günde bir maç oynayamazsa acaba kaç yaşında oynar?
F.Bahçe devre biterken kazandığı golle ikinci yarıya az da olsa bir umut taşıdı. Ama oyuncu değişikliklerine akıl erdirmek pek mümkün değildi. Mehmet Topal’ın oyundan çıkmasıyla zaten arızalı olan F.Bahçe savunmasının göbeğindekiler acaba tansiyonlarının yükseldiğini hissetmişler midir? İkinci yarıda yine Valbuena’nın çıkıp Soldado’nun yani tipik santrfor rolüyle oyuna girişi hiçbir etki sağlamadı çünkü Soldado denen bu oyuncu hakem kararlarıyla ve rakip oyuncularla boğuşmaktan başka pek bir eyleme karışmıyor.
Barış’ın acaba her şey göze alınarak Giuliano’nun yerine oyuna girmesi daha doğru olmaz mıydı? Bu neredeyse tepeden tırnağa yenilenmiş oyununda sık sık arıza veren Benfica karşısında Şampiyonlar Ligi’ne veda edişinden sonra Cocu ve ne kadar Hollandalı hoca varsa F.Bahçe’de, şapkalarını önlerine koymalarını tavsiye ederim. Sakın ola ki ligde veya bundan sonra Avrupa maçlarında Topal-Souza ikilisinden vazgeçmesinler. Önlerinde de hiçbir varlık göstermeyen Giuliano yerine Elif’le oynamalıdırlar. Slimani transferi bence sağda Dirar, solda Valbuena’ya değerlendirilmelidir.

MAÇIN ADAMI: Vlachodimos  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.