Fener kokuyor

A -
A +

F.Bahçe’nin Hollandalı teknik direktörünün Malatya’da papatya falının hangi türüyle kadro çıkaracağını doğrusu merak ediyorduk. Çünkü bu maça kadar hep böyle yaptı. Bu defa Mehmet Ekici santrfor arkasıydı, yeni transfer Slimani ilk on birdeydi, Ayew de kanatlardan birinde. Topal ile Souza’nın yıllardır sürdürdükleri ikili görev, spor medyamızın büyük bilginlerine rağmen bence doğru olarak sahnedeydi. Y. Malatyaspor ise ligdeki ilk oyununda deplasman galibiyeti kazanmış ama bunu kadrosunun kalitesiyle mi yapmıştı yoksa rakibinin zafiyetinden mi, bir merak konusu da buydu benim için.
Oyun başlayıp dakikalar ilerledikçe Y. Malatyaspor’da 70. dakikada golü yaptıran Guilherme ile atan Aleksic’in dışında bende iyi takım oluşturulmuş fikri uyanmadı. Hele hele Adem’in kadroda oluşuyla.
Fenerbahçe hem Ayew ile hem Slimani ile hem de Ekici ile nasıl pas alışverişi yapacak, arkadan kopup gelen beklerle nasıl bir diyalog kuracak ben bunun hesabının Cocu tarafından yapıldığına inanmıyorum.
Futbol, bir takım oyundur. Oyuncuların belli bir zaman içinde birbirlerini tanımaları, en azından birbirlerine oyun içinde seslenip uyarmaları zaman işidir. Belli ki Cocu’nun bundan haberi yok. Y. Malatyaspor yukarıda isimlerini saydığım oyuncuları ve de biraz da sağdan zaman zaman kopup gelen siyahî oyuncusu Sincere ile bazı tehditkâr ataklar yapmadı değil.
Y. Malatya’nın attığı şık golden sonra Cocu’nun yaptığı değişiklikler de dikkat çekiciydi. Valbuena önce Ekici görevine soyundu, sonra Alper, Barış’ı kulübeye attı, Elif de Şener’in yerine oyuna girdi. Keşke yarın bir diyalogda bulunabilsek de Çocu’dan bunun sihrini öğrenebilsek.
Bu maç bir deplasman oyunuydu F.Bahçe için. Tamam da, ev sahibi ne oyunu domine edebilen özelliklere sahipti ne de çok sağlıklı kontraya çıkabilen taraftı. Ama yıllardır lig için özel maçlarla karşılaştırıldığında hepsi yalan, bu sahi diye yazıp söylemiştim.

MAÇIN ADAMI: Guilherme  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.