Formasını çıkaranı yakınız!

A -
A +

En son aklımızda kalanlarla başlayalım. Beşiktaş’ın can çekişirken golünü atıp tur atlatan adamı Negredo, hem de sarı kartı bulunurken, tutup formasını çıkararak oyun dışı kaldı. Yani ilk Avrupa Kupası maçında yok. Olcay, Trabzonspor’un yeni sezon gol siftahını yaptı ve formayı çıkarıp sarı gördü. Malatyaspor’a üç puanı getiren Aleksic de aynısını yaptı. Yarın ligde bu kartların sayısı toplamda 4’ü buldu mu, doğru tribüne... Zararı kime mi? Tabii ki kulübe, takıma... Şayet bu çirkin gösterinin önüne geçmek istiyorsanız, ceza makbuzlarını hazırlamanız gerekli.

Olur mu Fikret Başkan?
Fikret Orman bence başkanlık döneminde başarılı olmuştur. Çünkü kulüp değil dert şampiyonu bir müessese devralmıştı... Ancak konuşmalara cevap verirken, bundan böyle başkanların da ücret alması konusunda tüzük değişikliği düşündüğünü açıklaması beni çok şaşırttı. Umarım düne kadarki başarılarının üstüne düşürdüğü bu kara bulutu en kısa zamanda dağıtıp güneşin çıkmasını sağlar.

Özkan Sümer bu işte...
Özkan Hoca’mın Trabzonspor’da çok ama çok önemli bir görev aldığını öğrendiğimde “Hah işte aranan adam nihayet bulunmuş” diye yazmıştım bu köşede... Şimdi mi? Özkan Hoca, sebebini bilemem ama mutlaka bit yeniği bulmuştur, bırakmış işi... Trabzonspor Yönetimi üzüldüğünü ifade etmiş. Ama desenize bizim yerli ustalarla sportif direktörlüğü götürmek yerine tonla dövizi döküp, yurt dışından adam toplamak daha kolay...

Slimani’den acı ders!
Fenerbahçe’nin iki gün önce transfer ettikten sonra ilk onbire koyup da doksan dakika sahada tuttuğu Slimani, maç sonrası ne dedi? Şunu: Uzun zaman sonra ilk defa 90 dakika oynadım... Fenerbahçe’nin çiçeği burnundaki yeni yönetimine; Cocu ve diğer Hollandalıları seçmedeki yanlışlarının imzalı belgesidir. Bitti mi? Hayır... Oyuncu değişikliklerinden sonra Fenerbahçeli futbolculara bir sorsaydınız; Bugün kiminle oynuyorsunuz, maç kaç kaç, günlerden ne?

O röveşata unutulmaz K. Ali Ağabey!
Salı günü bizim ASpor’daki “Doksan Dakika” programına gider gitmez şöyle bir gazete turu atayım dedim. Ve de değerli dostum Selim Soydan’ın ağabeyi, rahmetli Melih Ağabey’in de ağabeyi K. Ali’nin vefat haberini öğrendim. Ali Soydan, 1954 yılında Galatasaray forması içinde Fenerbahçeli Şükrü Ersoy Ağabey’e ünlü ve unutulmaz röveşata golünü atan isimdi. O dönemde bu röveşata işini rahmetli Suat Mamat sahalarımıza getirmişti ama, K. Ali’nin attığı gol hiç unutulmadı. Fenerbahçe formasını da giymiş olan K. Ali buydu işte. Sevgili Selim Kardeşim, hepimizin başı sağ olsun. Allah sana, eşine, çocuğuna ve torununa uzun ömürler versin!

Alperen Acet...
Bizim atletizm millî takımı Avrupa Şampiyonası’nda başarılı oldu... Madalyalar her cinstendi. Ama benim en çok alkışladığım has Türk evladı yüksekçi Aydınlı Alperen Acet oldu. Çünkü Çetin Şahiner dostumun rekorunu da kırmıştı. Diğerleri mi? Vallahi ben biraz fazla milliyetçiyim galiba... Göğsünde Ay-Yıldız olan her başarılı formayı alkışlarım da, kafa kâğıdı has olan bendekileri daha fazla...

Akbaba tarih mi yazdı?
Emre Akbaba, transferde adı en çok geçen isim idi. O da daha birinci dakikada, “Ben Galatasaraylıyım. Orada oynamak en büyük hayalimdi” dedi. Ardından bir de duyduk ki Fenerbahçe de talip. Hoş sonra yalanlandı ama Guiliano satıldıktan sonra inansak mı acaba? Emre, Terim’in şu andaki takımının en büyük eksiği idi, görev tanımı açısından... Rahmetli dostum Metin Oktay’ı hatırladım bir ara... Neler neler tepmişti, hatta müstakbel eşini bile... İzmir’den kalkıp gelmiş ve kral olmuştu. Emre de daha ilk maçında, hem de sahanın yan çizgilerinin oradan çok iyi işler yaptı. Terim de, Albayrak da işini biliyor be...

Beşiktaş’ın dört yıldızlıkları!
Beşiktaş’ın Akhisarspor maçı sonrası gazetelerin neredeyse tamamına yakını Oğuzhan ve Medel’i yıldız yağmuruna tutmuşlardı. Bendeniz de Oğuzhan’ın Beşiktaş’ın şu günlerde en verimsiz futbolcusu olduğunu dile getirmiştim. Nitekim Erzurum’da gerçeği nihayet görebildiler. Günümüz Beşiktaş’ı, santrfor arkası bulunmadıkça, Tolgaysız olmaz... Neyse, Erzurum rakımında hezimetten kurtulup, maçı hem de iki farklı kazanmak her zaman olmaz Şenol Hoca’m! Şampiyonlar Ligi finalini hediye eden yeni kalecin de hayırlı olsun!

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.