Cocu hoca mı?

A -
A +

F.Bahçe’nin teknik direktör değişimini bir Hollandalı ile yapacağını açıkladığı günlerde, tek başıma Hollandalı hocaların dört seneden bu yana devrinin bittiğini ve dolayısıyla yanlış bir seçim olduğunu yazıp söyleyen tek kişiydim. Avrupa’nın futboldaki belli başlı ülkelerinde Hollandalı hoca adı artık geçmez olmuştu. Zaten başta millî takımları olmak üzere kulüp takımları da bu çöküşten nasibini almıştı. F.Bahçe’ye gelen hoca, eskilerin ünlü oyuncusu Phillip Cocu idi. Yetmiyormuş gibi bir de yardımcılığına Erwin Koeman getirildi. Şimdi başta F.Bahçeliler olmak üzere futbolseverler Avrupa kupası maçlarıyla, lig oyunlarındaki oyuncu değişikliklerini şöyle bir gözden geçirdiklerinde, yanlışların doruk noktaya çıktığını görürler.
Neyse, biz çok eskiye gitmeyip, dün akşama dönelim.
Ayew, nasıl maçı bitirdi, sanıyorum herkes şaşmıştır. Sonra bir ara Soldado da oyuna girince, hele hele Topal da oyundan çıkınca Fenerbahçe’nin orta sahası bir tek Elif’in omuzlarında taşınması mümkün olmayan bir yük olarak kaldı. Söz konusu oyuncu değişikliklerini yapana Süper Lig’de teknik direktörlük diploması vermek çok zordur! Maç kaybedebilirsiniz ama yaptığınız değişiklikler günümüz futbol anlayışının kurgusuna taban tabana zıttır.
Göztepe, F.Bahçe’de bu orta alan teknik zafiyeti ve eleman eksikliği varken, Halil’in dışında öndeki oyuncularından destek alamayınca, galibiyetini çok farklı bir skora taşıyamadı.
İzmir takımının iyi savunması ve de oyunu göbekten oynayabildiği anlardaki oturmuş kurgusu, F.Bahçe’nin hesap makinesine sığmayan değerdeki takımını yendi. Şimdi F.Bahçe kendi sahasına dönecek. F.Bahçelilere ve spor yazar-yorumcularına sesleniyorum; bir tahmin yapın bakalım, Fener’in 11’i nasıl olur? Yüzde on aynı on birde birleşsin ona da razıyım…
Unutmadan, Halil’in golüne de şapka çıkaralım…

MAÇIN ADAMI: Halil Akbunar

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.