Kedi fare oyunu

A -
A +

Maç kısır bir skorda kaldıysa bu Fenerbahçe'nin biraz şanssızlığı, biraz da son vuruşlardaki eksikliğinden kaynaklandı

Dün akşamki Fenerbahçe-Göztepe maçı için ilk "Kedinin fareyle oyunu" olabilecek en iyi tanımlamadır bana göre. Ersun Yanal’ın son Malatya maçından sonra sadece sol arkadaki değişikliğiyle sahaya sürdüğü 11, Göztepe'nin zayıf bir teknik direktörün seyretmesi sayesinde çok rahat bir oyun ortaya çıkardı. Zengin pas alışverişi, oyunu keyfine göre ya da rakibe göre yönünün değiştirişi Fenerbahçe tarafındaki ciddi zenginliklerdi.
Göztepe ön liberosuz olmasının yanı sıra Halil Akbunar sayesinde bir kanadı eksik oynayarak, Fenerbahçe'nin bu istekli ve araştırarak oynama zevki ve keyfi karşısında dağılıp gitti. Maç kısır bir skorda kaldıysa bu Fenerbahçe'nin biraz şanssızlığı, biraz da son vuruşlardaki eksikliğinden kaynaklandı.
Hele hele Jerome'un oyundan atılışıyla maçın skoru artık Fenerbahçe’nin lehine tescillenirken, birkaç dikkat çekici gelişmenin altını çizmek istiyorum. Fenerbahçe forması içine girdiğinden bu yana en etkili ve en istekli oyununu ortaya koyan Benzia'nın oyundan çıkarken gösterdiği tavır acaba Ersun Hoca'nın dikkatini çekti mi?
En ciddi şekilde altı çizilmesi gereken ise Sadık Çiftpınar'ın yediği ağır darbeden sonra oyunda tutulmasıdır. Kim bilir belki de uzun süre oynamayacaktır bu yüzden... Bu ciddi bir teknik direktör yanlışıdır. Öylesine ki, rakip 10 kişi kalmış, soluğu tamamen kesilmiş, hücum yapabilme kabiliyeti sıfırlanmış haldeyken Sadık neden oyunda tutulur?
Fenerbahçe'de dün bence dikkat çekenlerin başında Soldado'nun araştırıcılığı, her pozisyona ortak oluşuydu. Tabii ki Moses'in ikinci maçında gol atışı da gelecek için rahatlatıcı bir unsur olarak görülebilir.Yazının son cümlesi ise Göztepe'nin acilen yeni bir teknik direktör bulması tavsiyesidir.

MAÇIN ADAMI: Soldado

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.