Ne olursa olsun, onlara olmuyor!

A -
A +

Şöyle bizim gazetenin hafta başlangıcı verdiği bütün futbol liglerinin puan cetvellerine bakayım dedim. Vay anam vay! Yanlış saymadıysam dokuz kulüp ne puan silmelere maruz kalmış ki sormayınız. Hele hele Şanlıurfa 15 puan... Bir zamanların şampiyonluk mücadelesi vermiş efsane takımı olan Eskişehirspor 9 puan eksiye toslamış. Ve de bir “büyüğün” isyanına 16 milyon takviye gelmiş ve de oyuncusuna ceza çıkmamış. Peki bu “büyük” memnun mu? Yok canım! Yine yangın çıkarmış ve bildiri yayınlamış. Adalet adalet diye sızlandığımız şu günlerde futbolda adalet gelir mi? Zaten bendeniz bu ülkede pek adalet beklemem Neden mi? Yassıada’da mahkeme başkanı uzaktan kumandalı Salim Başol ne demişti kendini savunmaya çalışan rahmetli Menderes’e? “Sizi buraya tıkan güç böyle istiyor...”

Larkin denen sihirbaz!
Forma numarası 10... Üçlük atış oranı 10... Faul atış oranı 10... Dripling, turnike oranı 10... Ne bu yahu! Sihirbaz Larkin’in bizim millî formanın içine girip girmeyeceği hâlâ kesinlik kazanmadı. Ama kesin olan bir şey o da Anadolu Efes’in patronu mahalle ve okul arkadaşım Tuncay Özilhan’ın ağzının kulaklarında oluşu... Umarım Larkin burada emekli olur. Pardon unutmadan; Beşiktaş maçında Larkin yoktu ve acaba ne oldu?

Rıza Hoca dikkat!
Önce Gençlerbirliği maçının son saniyesinde, şimdi de Rizespor maçının bitimine saniyeler kala birer puan kurtarıldı. Rıza Hoca’m gittiği her takımda, bundan çok defa söz ettim, ortalama diyelim, 20 hafta bomba gibi yürür. Sonra frenler... Neden mi? Onu ben bilemem ama arşiv bunu söylüyor. Kurtlar dişlerini biliyorlar Hoca’m, dikkat!

Son sekizde grup olur mu?
Ayıp yahu! Türkiye Kupası’nda kala kala sekiz takım kaldı ve bizim TFF tuttu bunları iki gruba bölerek yarı final kurası çekti. Tuh! Keşke perde arkasında eşleşmeleri babaların isteğine göre ayarlasaydınız!

Galatasaray bu mu şimdi?
Hani asırlık okul kökenli Galatasaray vardı ya... Orada çok şey kendine has biçimde, genelde de başkalarının imrendiği biçimde oluşurdu. Ya şimdi? Fatih Hoca’m kupa maçından sonraki basın toplantısında Arda için yönetimin resmen karşısında olduğunu açıkladı. Yönetim ne mi yaptı? Patron benim dedi. O zaman Galatasaray tökezlerse kabahat kimin olacak ya da kime fatura edilecek şimdi? Peki, yukarıda sözünü ettiğim Galatasaray’ın tarihsel özelliği yaşasaydı ne olurdu?

Beşiktaş nereye?
Başlıktaki soruyu eskiden gazetelerde bir takım kötü giderken sık sık görürdük. Şimdi de Beşiktaş için aynı soruyu sormak gerekmez mi? Göztepe maçında sahaya çıkan takıma bakınız Allah aşkına! İzmir takımının iki ön kenar adamı en tehlikeli oyuncuları değiller mi? Peki, Avcı’nın yerine bakanların iki beki kimlerdi bu maçta? Ne zamandır ortalarda olmayan Douglas ve genç tüysüz bir çocuk... Gökhan ile Caner neredeydi pekâlâ? Kenardaaaa... Hani evde kalırlar da anlarım o zaman... Bu Beşiktaş yönetimi de bir başka büyüğün gelen gideni arattı kalıbına uydu bile...  Sergen mi?  Ah Süleyman Abi ah! Umarım seni rahatsız etmemiştir bu transfer!

TFF artık dik durmalı...
Ertelenen Malatyaspor-Trabzonspor maçı sonrası kıyamet koptu. Ve o kadar çok laf dolaştı ki her yerde, kime inanacağımızı, kime sallıyor diyeceğimizi bilemedik. Ve TFF en sonunda bir açıklama yaparak malum küflü kafalara cevap verdi. Kongredeki seçimle iş başına gelmiş, yani 1992’de kavuştuğu özerk konumlu bir TFF var artık. Bakın bakalım sizin şu andaki konumunuzda bulunan Avrupalılar benzeri pisliklerle nasıl mücadele ediyor... Öylesine ki, beğenmediğimiz İtalya bile ülke ekonomisinin yüzde 60’ını elinde tutan Fiat’ın takımı Juventus’u bile, hem de şampiyon olduğu sezonda, küme düşürmüştü...

Bravo Vali Bey!
Haberin detayını pek iyi bilmiyorum ama Trabzon Valisi ve malum kurul Trabzonspor-Fenerbahçe maçında misafir takım taraftarının stada alınmasını sakıncalı görmüş. Çok doğru ve yerinde bir karar. Böylece Trabzon şehri muhtemel bir “İnsan depreminden” kurtuldu.

Sizi gidi deprem ustaları sizi!
Şu malum ekranlar var ya... Hani şu başlarına taş düşse Tayyip Başkan atmış olabilir diyen... Hani şu yürürken bir yere takılıp düşseler Tayyip Başkan taş koymuş olabilir diyenler. Halk TV, KRT, ismini şimdi hatırlayamadığım Tele bilmem ne... Ayıp ve günah yahu! İnsanlar vefat etmiş, onca yaralı hastanelerde kıvranıyor ve siz acaba bu işten de bir Tayyip budaması çıkarır mıyız diye âdeta yarışıyorsunuz... Aman eve giderken dikkat ediniz! Belki de evinizi başka yere nakletmiş olabilir malum üstat.

Son dakika!
Trabzon’da misafir takım seyircisi olmayacak... Tamam da, ben bu satırları yazdığımda Ali Bey’den henüz bir fırtına kopmamıştı. Ah ah, merhum Vehbi Bey boşuna mı aileden kimseye kulüp yönetimi için izin vermemişti. Öylesine ki Süleyman Seba Ağabey az mı Rahmi Bey’e “Gel” diye yalvardı. Rahmi Bey yanaşmadı ama elinden gelen her türlü desteği de vermişti. Detaylar bende...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.