Sosa her şeyi anlattı!

A -
A +

Geçtiğimiz hafta sonu şöyle bir magazin haberlerine bakayım dedim. Aslında hiç işim olmaz da, sanki bir şey dürttü beni... İyi ki bakmışım. Efendim, Fenerbahçe’nin Arjantinli oyuncusu Sosa, Etiler’de bir rezidansta düzenlenen âleme katılmış ve posta olmuş. Yani?.. Siz Trabzonspor takımının saha içi patronu iken İstanbul’a gelişinizin sebebi de böylece ortaya çıktı. Bir yani daha... 36’sına gelmiş iken “Son bir tatlı hayatı neden yaşamayayım” demişsiniz.

Avcı, hemen avladı!
Trabzonspor’un yeni hocası Abdullah Avcı Trabzon’da neşeli günler yaşatıyor. Hangi ekranı açsanız, muhabirler, yorumcular takıma yepyeni bir hava geldiğinden söz ediyorlar. Bir de Avcı Hoca bazı günler çift idman yaptırıyormuş. Giden üstat (!) ise bunun yanından bile geçmemiş.
 
Anadolu Efes sunar! Basketbolumuzun yeniden hayat kazanmasında başrolü oynamış olan Anadolu Efes, şimdi de maçlarını oynadığı salonun iki tribününe Bryan Donston adını vermiş. Tebrikler! Varsa beni bağışlayın ama yoksa da bir yerlere Koraç Kupası’nın kazandıran Peter Naumoski’nin adının verilmesi gerekmez mi?
  İyi ki varsın Kasapoğlu Kardeş! Salı günü ekranlardan, sonra da gazete sütunlarından hayli sevindirici bir haber çıktı. Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu araya girip TFF ile yayıncı kuruluşa el sıktırmış. Sonuçta 500 milyon liraya yakın bir para kulüplere aktarılacakmış. Böylece kulüplerin ağlama duvarı da yakılmış oldu. Yayıncı kuruluş da nerede ve nasıl duracağını anlamıştır. Neyse, değerli dostum Bakan Kasapoğlu’nun ülke sporunu kurtarma, düzlüğe çıkarma mesaisi de devam ediyor. Kutlarım! Kutlarım da daha önceleri nerelerdeydiniz diye de yakınır dururum.  
G.Saray’ın kongre macerası! Tam futbol takımı yeniden yürümeye başlamış iken kongre kararı alıp ortalığı toz duman etmenin manası nedir ki? Üstüne üstlük ekonomik durumu da düzeltir gibisiniz. Acaba şimdilerde futbol takımının bu karar üzerine neler düşündüğünü, moral motivasyon olarak nerede olduğunu tahmin edebiliyor musunuz? O zaman bir tavsiye... Öyle bir yeni yönetim oluşsun ki, parmak ısırtabilsin. Ne kadar liseli veya olmayan varsa desteğini esirgemesin... Nasıl olsa mahkeme de “Buyurun yapın” dedi.
  Dünkü ve bugünkü millî takım! Bizim gençliğimizde ya da meslekteki ilk yıllarımızda millî takım ‘Üç Büyükler’, bir aralık Göztepe ve Eskişehirspor’dan oluşurdu. Hatırladığım kadarı ile son yıllarda Hamit gelmişti. Şimdilerde ise gurbetçi akını var. Tabii ki bir elin parmakları kadar da eskiden kopya... İhraç mallarımız da var kadrolarda. O zaman eski yapıyı oluşturanların günümüz yapılarını bir kere daha gözden geçirmeleri gerekmez mi?  
Siyasal hafızan arızalı ise...   Efendim; CHP Genel Başkanı 2018 yılında bir ekrandan ortaklarıyla ‘Anayasa’nın bazı maddeleri ile ilgili çalışma yaptıklarını açıklamış. Net biçimde görüntüsü ve sesi ile ekranlara yeniden getirildi. Bugün mü? 2020’de de hiçbir gün bu baba yasa ile ortakları ile çalışma yapmadıklarını açıkladı. Birçok ilaç eczanelerde hafıza takviyesi için bulunuyor. Bence zaman geçmeden yutması lazım bunları.
 
Çok geç kaldınız Ali Bey! Fenerbahçe Başkanı Ali Koç geçenlerde yaptığı açıklamada “Fenerbahçe’yi yönetmek, koca bir holding yönetmekten çok zormuş. Bir döneme daha ihtiyacım var” gibi ilgi çekici bir görüşe yer vermiş. Ya Ali Bey işte böyle! İki değerli kadın dostunuza bunun çok zor olduğunu kazandığınız kongreden 3,5 ay önce Kalamış Divan’da söylemiş ve mutlaka işi bilen birkaç kişiyi yönetime almanızın gerekliliğini belirtmiştim. Neredeyse üç sene geçecek, nihayet jeton düşmüş.
  Beşiktaş kalecide sınıfta kaldı! Şöyle bir geriye gideyim dedim. Beşiktaş kalesini korumuş eskileri hatırladım. Necmi, Varol, Özcan, Sabri ve daha birkaç iyi kaleci etiketli yabancılar... Şimdiye bakalım. Amatörler! Ama günümüz yönetimi ve teknik ekibi sezona girilirken bu durum karşısında kılını kıpırdatmadığı gibi, “Problem yok. Kaleciye gerek de yok” gibilerinden büyük firma anlamından çok uzak görüşler belirttiler. Bakalım şimdi iki büyük oyundan ne sonuçlar çıkacak?
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.