Fatih Terim’in yeni bir keşfi!

A -
A +

Diagne yurt dışına gitmişti. Falcao malum yedekte idi ama ayakta duracak hâli var mıydı acaba? Merakla bekledim; Galatasaray son uç adam olmadan mı sahaya çıkacak, yoksa birini Terim Hoca buyurunuz diye bize sunacak mıydı? Ve sunuldu o isim... Oğulcan idi... Bir nefis asist yaptı, bir de eldeki uç adamlarından hiçbirinin yapamadığı tip bir gol attı. Bunların dışında günümüz son adamının yapması gereken orta alanla bütünleşme, rakibe baskı gibi gerekenleri de sahaya sundu. Bence bu önemli galibiyetin baş mimarı hem keşif ustası Terim ve o keşif Oğulcan idi... Şimdi ise Taylan’ın yokluğunda kimin keşfedileceği merak konusudur. Bence Donk olur...

Avcı takımı unuttu!
Abdullah Avcı Trabzonspor’a can katar mı diye uğraşıp durdu spor medyası. Bunlara ben de dâhil idim. Ama her geçen gün,“Ben yanılıyor muyum?” diye kafa kaşıyıp duruyorum. En son da G.Saray maçı galiba sezon sonuna kadar bizi ikilemde bırakacak gibi... Baksanıza Abdullah Avcı maçı yenik götürmesine rağmen yedekler arasında katkı yapabilecek oyunculardan sadece ikisini sahaya sürdü. Bunlardan biri de işe yaramaz Afobe idi. Diğeri ise Hugo sakatlandığı için Hosseini oldu... Yoksa Avcı Hoca unutkan mı oldu?

Sumudica diye biri...
Gaziantep’in başında bir Rumen hoca var. Malum Sumudica... Kim bu hocayı göreve getirmeyi becerdi ise, bence ülke futboluna, tabii ki iki ayda bir takım değiştiren bizim hocalara en büyük iyiliği yapmıştır. Zaten şöyle bir tarihe bakınız, bu ülkeye ne kadar Rumen hoca geldi ise başarılı olmuştur. Öylesine ki, Neagu diye biri az kalsın Boluspor’u şampiyon yapıyordu. Ionescu, Teaşca, Lucescu’yu falan saymadım daha... Baksanıza; gelecek maç sarı kart cezalısı olan oyuncusunu bile, ki gol atmıştı, oyundan alıverdi.

Maçsız F.Bahçe’nin maçları!
Fenerbahçe futbolda bay geçti haftayı... Ama illaki gündemde kalması gerekiyordu. Bunun sağlanması da futbol yoksa diğer branşlarda hakeme bağlanmalı idi. Öyle de oldu. Anadolu Efes potada tartışılamayacak bir galibiyet aldı ama ah hakemler ah siz yaktınız aslında Fenerbahçe’yi...Filede Ziraat Bankası maçı 3-0 kazandı ama ülkenin bir numaralı hakemi neler yaptı neler... Diyelim ki haklısınız, ilk iki setteki mücadeleniz üçüncü sette nereye gitti ki? İki maçı da canlı izledim haaaa... Pardon unutuyordum; Kruse meselesi anlaşmaya bağlanmış. Ama 7,5milyon avroluk mesele kaça bağlandı onu da açıklamanız gerekmez mi? Neyse medyaya göre sadece 5 milyoncuk imiş...

Helal sana Erol Kaynar!
Geçenlerde de yazmıştım; Erol Kaynar’a medya ilişkileri görevini vermek Beşiktaş yönetiminin bence en iyi uygulamasıdır diye... Nitekim Erol Kaynar son yazılı açıklamasıyla bu görüşümün altına imza attı. Hani şu TRT’deki malum programa... Şimdi artık Beşiktaş’ta işi bilmeyenlerin çenelerini kapatıp topu tamamen Erol Kaynar’a bırakmaları kazanç olur... Benden söylemesi...

Beşiktaş mı, Hakan mı, hakem mi?
Bence Beşiktaş-Sivasspor maçının başlıktaki soruya çok bağlı olduğu rahatlıkla ortadadır. Beşiktaş, iyi organize olmuş, erken elde ettiği skorun kıymetini bilerek, gaza gelmeden oynadı. Hakem ve yardımcısı, tabii ki kim keşfettiyse boynu altında kalsın VAR, bu maçın seyrinde ciddi etki ederek, takımların planlarını altüst etti. Devamla Hakan Arslan, henüz sadece 1-0 gerideki takımını bitirimlik sergileyerek 10 kişi bıraktı ve Rıza Hoca’yı yakan adam oldu bence... Bitirmeden net söyleyeyim; top taç çizgisinin net dışında idi. Burada Sivasspor haklı ama oradan ortayı attıran ve o topa kafa vurduranlar kabahatli değil mi?

Okan Hoca ne yapıyor?
Başlıktaki sorunun cevabı, olsa olsa şampiyon olmuş takımı artık bizim ligin sıradan ekibi hâline dönüştürdüğüdür. Elini kolunu sallayan gelip gol atıyor. Hem de on kişi kalmış bir ekip galibiyeti son anda kaçıran taraf oluyor. Haaa sahada değil de tribünde olduğu için mi? Yok canım sahada iken de aynısı...

Aytaç Kara’nın görevi!
Kasımpaşa kadrosu bayağı iyi işler yapabilecek bir düzeyde. Ancak ne var ki bu kadronun önemli görevi üstlenmiş oyuncusu Aytaç, bakıyorum da kendini attırabilmek için âdeta çırpınıyor. Oysa bazı kulüplerin de transfer gündeminde yer alıyor. Ama bu kafa ile olur mu, onu bilemem.

Çağdaş Atan bu kadarmış!
Alanyaspor benim en beğendiğim takım idi. Sahaya hâkimiyeti, oyuna çıkışı, önde bol yer değiştirerek rakibi dağıtışı hep beğenildi. Ancak ne var ki Çağdaş Hoca maç maç geriletti bu takımı. Hele hele şu son maçta yaptığı oyuncu değişiklikleri... Anlaşılan o ki Alanyaspor tıpkı geçen sezon olduğu gibi zaman içinde gerileyip ilk dördü zor görecek... Pardon unutmadan; Salih neden çıktı ki Hoca’m?

AİHM,sen kimsin yahu?
Hukuktan anlamam. Zaten bendeniz, özür dilerim ama Osmanlı Kadılarını daha uygun görmüşümdür hep. Ama o da ne? AİHM diye bir, adını ne koysam karar veremedim. tutmuş bizde tutuklu bulunan malum iki kişiyi salıverin demiş... Yok yahu! Senin çocukların dağa kaçırıldı mı? Evinin ahalisi katledildi mi? Kalamış’ta sefa sürerken başka işlere dalandan haberin var mı senin? Yürüyün, ancak gidersiniz!

Tebrik
Okurlarımın yeni yılını tebrik eder, 2021’in sağlık ve esenlik getirmesini dilerim.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.