Koltuk kolay olmadı

A -
A +

Beşiktaş’ın dün akşamki galibiyetini çok şeyin denk gelmesine bağlayabiliriz

Beşiktaş'ın liderlik koltuğunda iddiası olduğu bir akşama rastlayan dün akşamki maçta rakip, iyi futbol gösterisiyle herkesin beğenisini kazanan Gaziantep’ti. Ve aynı Gaziantep daha önceki Rumen hocasının yerleştirdiği üçlü savunmayla sahaya çıkacaktı ve çıktı da. Bu yapı, önce Beşiktaş'ta Aboubakar'ı zorlayabilirdi sonra da kendi saha maçı olan aynı takımı orta sahasında oyun kurmakta sıkıntı çektirebilirdi.
Nitekim Aboubakar iki derin topu kovalayarak golleri yapıp, Beşiktaş'ın yüksek orandaki topa sahipliğinin primini vermiş oldu. Aynı Beşiktaş'ta oyunun hâkimiyetini dengede tutan Josef de Souza olurken, hücum hattı arkası ön liberolar önünde görevli Ljajic'in bırakın büyük işler yapmasını rüzgârını bile hissetmedik desek yeridir. Ancak ne var ki Sergen Yalçın bu görevdeki oyuncusunun bu pasifliğini Mensah ile cezalandırmak yerine anlaşılmaz biçimde Gökhan Töre'yi oyuna attı. Aynı Mensah oyuna alındı ama yerine girdiği oyuncu en iyilerden Ghezzal'dı.
Gaziantep’in savunma ortasındaki oyuncularının iki Aboubakar golünde de zafiyetleri pek rastlanmadık bir oluşumdu. Tabii ki hataları sıralarsak maçtaki, Sergen Hoca’nın ne zamandır oynamayan Rıdvan'ı oyunun sonuna kadar sahada tutmasını baş satıra yazabiliriz. Aynı Rıdvan ne savunmada bir kere hariç hücuma katkıda da soluk veremedi. Beşiktaş bu maçı kazandıysa çok şeyin denk gelmesine bağlayabiliriz.

MAÇIN ADAMI: Aboubakar

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.