Yarım düzine olmalıydı

A -
A +

Bu kadar basit top kayıpları yapan, top kaptıran bir takıma karşı daha ilk yarıda tabelanın artması beklenirdi…

Bizim meslekte, tabii ki aynı branşta 53’üncü senemi yaşıyorum. Neden böyle bir giriş yaptım diye merak ediyorsanız hemen açayım, Bu uzun süreçte hayatımda hiçbir takımın dün akşamki maçın ilk yarısındaki kadar tabii ki Konyaspor’dan bahsediyorum bu kadar çok top kaptırdığına, dolayısıyla pas hatası yaptığına, driplingde âdeta yürüme zorluğu çektiğine şahit olmadım. Derseniz ki F.Bahçe’nin her alanda planladığı pres buna mani oldu ama en rahat en kolay topları bile Konyasporlular birbirlerine geçiremediler. F.Bahçe’nin bu yarıda sadece 2-0 ile yetinmesi ise asıl eleştiri yüklenecek oluşumdur. Bu rakibin futbol anlayışı hataları ve sizin fizik olarak diri kalabildiğiniz süreçte şayet ön bloktaki oyuncularınız hakiki forvet olabilselerdi yarım düzinelik bir galibiyet yazılırdı tabelaya.
Bu arada Konyaspor’un İlhan Palut isimli hocası merakım odur ki şayet varsa yönetim tarafından sorguya çekilip çekilmeyeceği olacaktır. Osayi Samuel gibi topla çok çabuk rakibinin üstüne gidebilen bir oyuncunun karşısına, manevrası, çabukluğu, kıvraklığı hiç olmayan bir oyuncunun dikilişi nasıl bir eleştiri alacak acaba?
Maçın ikinci yarısı tabii ki Konyaspor’un maçı kurtarma çabalarıyla geçecekti. Öyle de oldu. Ama kaleci Altay’ın yerinde hamleleri ve Konyasporlu futbolcuların müthiş beceriksizlikleri benim bu yazıyı yazdırdığım 84’e kadar cevap bulmadı.
Bu maçın en önemli vakalarından biri; hiç kuşkusuz Pelkas’ın ambulansla götürülüşüydü. Bu arada biraz evvel Altay’dan söz etmişken, Konyaspor kalecisi Sehic de gerçekten acımamak mümkün değildi. Böyle bir hocanın, böyle bir takımın kaptanlığını hele hele kalecilikte becermek çok zordur.

MAÇIN ADAMI: Gökhan Gönül

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.