Fenerbahçe avansı düşürdü

A -
A +

Teknik adamı tarafından oyundan alınan Gustavo hayret dolu bakışlarına acaba hangi kelimeleri de eklemişti çok merak ediyorum

Şampiyonluk potasına geçen hafta Samatta'nın piyangosuyla biraz daha iddialı giren Fenerbahçe, oyuncu eksiklikleri sebebiyle ve de klasmandaki kritik puanıyla zor günler yaşayan Yeni Malatyaspor'a bu deplasman oyununda da acaba bir azizlik yapabilecek miydi? Sahaya ilk dizilen Fenerbahçe takımında İrfan Can ve Osayi ilk 11'de yerlerini bulmuşken, Yeni Malatyaspor'da "Bizden ancak bu kadar" denebilecek bir 11 vardı oyunda. Fenerbahçe oyunda pas alışverişi tablosunda hayli önde giderken, bir de frikik kazanacaktı. Vuruşu Valencia yapıyordu, yaptı da. Ve Malatya'nın barajı yerden gelen topta anlaşılmaz bir biçimde havaya sıçrayıp, araları da açınca kalecinin yapacağı bir şey olamazdı. Hani baraja bu talimatı verseniz barajdakilerin hiçbiri bu talimata uymazdı.
Daha sonra Fenerbahçe'nin yine idari maslahat oyunu sürerken bir de korner kazanılacaktı. Korner atılışında ev sahibi topu çelecek, çıkan topu da Fofana 80 metre taşıyıp, arkadan kendini takip eden Mustafa'ya 'al at' diyecekti. O da sağol deyip, skoru 1-1'e getirdi. İçeri berabere girildikten sonra dönüşte İrfan Can çıkmış yerine Pelkas girmiş, sahada duran Osayi de yerini Ferdi'ye bırakmıştı. Bu değişiklikler Fenerbahçe'de zaten ilk devrenin büyük bölümünde yaşanmış pas zenginliğini sahneletiyordu. Tabii Yeni Malatyaspor'un yedek kulübesinde olmayan eksiklerinin yanı sıra Adem ve Tetteh gibi "Sahada olsalar ne olur ki" tablosunu sunacaktı futbolseverlere.
Fenerbahçe'nin kenardaki baş sorumlusu Emre, Thiam'ı ve Mert Hakan'ı da oyunda kullanarak üç puanın formülünü arayıp durdu. Tabii bu değişiklikler yapılırken, oyundan alınan Gustavo hayret dolu bakışlarına acaba hangi kelimeleri de eklemişti bunu çok merak ediyorum. Şunu da vurgulamakta yarar var, direklerin hiç sevmediği Fenerbahçe Ertaç'ın da müthiş reflekslerine karşı ancak dövünüp duruyordu. Tabii oyuncu değişikliklerindeki Fenerbahçe garabeti üzerinde vurgu yapmışken şayet sakat falan değilse Fofana'nın oyundan alınışını İrfan Buz mutlaka açıklamalıdır ki eksiklerimizi giderelim.
Yazının bu bölümlerinde, göğsünde FIFA kokartı taşıyan Halis Özkahya'ya da iki satır ayırayım dedim. Acaba hakemlik işine yeni bir madde ekleyip, oyunculara nasihat ediniz talimatı da mı eklendi? Bazı hakemlerimizin tabii ki bazı FIFA kokartlılar başta olmak üzere artık bu işe veda etmeleri gerekiyor.

MAÇIN ADAMI: Kaleci Ertaç

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.