Çok şaşırdık!

A -
A +

Biz Papua Yeni Gine'de yaşamayanlar için Braga ezberlediğimiz kadroyla, beklediğimiz gibi oynuyordu. Bizi şaşırtan Pereira'nın oyun kurgusu oldu!

Evinde 18 maçtır yenilmemiş, Avrupa'daki son 7 maçında kaybetmemiş Fenerbahçe, 15 maçlık yenilmezlik serisi olan, Türkiye'de oynadığı 3 maçı da kazanan Braga'yla karşılaştı Avrupa Ligi'nde.
Sarı-lacivertlilerin başındaki Vitor Pereira, Braga'ya karşı oynadığı 6 maçın, 4'ünü kazanmış, rakip teknik adam Fonseca'ya karşı verdiği 2 mücadeleden de zaferle ayrılmıştı.
H H H
Vitor Pereira, karşılaşmadan önce düzenlediği basın toplantısında "Türkler, Braga'yı gördüğünde şaşıracak ama ben şaşırmayacağım. Çünkü onları çok iyi tanıyorum" demişti. Portekizli, "Görev vereceğim oyuncular, kazanmak isteyen bir 11 olacak" ifadesiyle de kadroda sürpriz yapacağının sinyalini vermişti.

Evet, şaşırdık! Hem de maç başlamadan! Kadrolar açıklandığında...
Kalede Fabiano yerine Volkan, sağ kanatta Nani değil Alper'i görünce şaşırdık!
Maç başladığında şaşkınlığımız daha da arttı! Zira, biz Papua Yeni Gine'de yaşamayanlar için Braga ezberlediğimiz kadroyla, beklediğimiz gibi oynuyordu. Bizi şaşırtan Pereira'nın oyun kurgusu ve Fenerbahçe'nin düşük temposu oldu!
Galiba Pereira dersini biraz üstünkörü çalışmış, Fonseca ise direkt ezber yapmıştı...

Braga sahaya daha iyi yayılıyor, pas trafiğini daha isabetli ve hızlı yapıyor, daha çok koşuyor, daha çok yardımlaşıyordu. Her konuda hep biraz daha fazlaydı rakip. Sanki 12 kişi oynuyorlardı.
Fenerbahçe ise Alper ve Volkan'a kilit vurulunca kanatları kırık bir kartala dönmüştü.
Tabii bunda, maça Fransız (!) hakemin Braga'nın sertliklerine göz yummasının, Fenerbahçe ataklarında kademeye girercesine çaldığı sinir bozucu düdüklerin de etkisi vardı.
Yine de bu Braga'nın ilk yarıda daha çok pozisyon bulduğu gerçeğini değiştirmiyordu.

İkinci yarıda Fenerbahçe biraz daha etkiliydi. Mücadele gücü ve koşu mesafesi artmıştı. Paslar daha akılcı ve isabetliydi.
Hakem de insafa gelip düdüklerini tarafsız çalmaya başlayınca oyun lehimize döndü.
Kadıköy'de atılacak bir golün bile tur için altın değerinde olduğunu bilen Pereira kozlarını tek tek sahaya sürdü. Önce Nani, ardından Meireles ve son olarak Fernandao sahneye çıktı.  Ama hayat öpücüğü lejyonerlerden değil, Mehmet Topal'dan geldi.
Van Persie'nin, Nani'nin, Fernandao'nun yapamadığını orta sahadan kopup gelen Mehmetçik yaptı.
Şaşırdık mı? Yok çok sevindik, gururlandık!
Tur için de umutlandık.

MAÇIN ADAMI

Mehmet Topal

KIRILMA ANI

75. dakika Josue'nin şutu, Volkan'ın kurtarışı

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.