Prestij sambası

A -
A +

Tur biletini Konya'da cebine koyan Fenerbahçe, Kadıköy'deki rövanşta Fernandao'nun golleriyle gövde gösterisi yaparak finalde G.Saray'ın karşısına dikildi.

Statü gereği oynanan bir maçtı. Aykut Kocaman da sahaya sürdüğü 11'le bu durumu doğrular nitelikteydi... Ancak Konya sahaya yedeklerle çıksa da, Pereira işi sağlama almış ve Nani hariç, ilk maçtaki kadroya görev vermişti.
Ligden ağzı yanan Portekizli kupayı üfleyerek yiyordu!

Maça gelince...
İdeal kadrosunun çok dışındaki Konya'nın Fenerbahçe'yi zorlayacak durumu yoktu ama Nani ve Van Persie'den yoksun sarı-lacivertliler de hücumda bekleneni veremiyordu.
Demek ki, neymiş Diego maestro değil, el freniymiş. Fernandao yedek kaldığı için ağlamakta haklı değilmiş.
Hücumda böyle de, orta alanda ve savunmada farklı mı? Yoo...
Ozan bir değil yarım Josef bile etmiyormuş, Şener'in Gökhan'a alternatifi olmak için 40 fırın daha ekmek yemesi gerekiyormuş.
Kadlec'e gelince. Tamam belki Hasan Ali'nin yerinde sırıtmadı ancak bir Caner Erkin de değil tabii. Hele ki bir lejyoner olarak Türk oyunculardan hiç bir fazlası olmadığı kesin.
Son olarak, Belki topla hiç buluşmadı ama Fabiano - Volkan kıyası yapacak değiliz. 
Neyse ki Volkan Şen ile Alper sahadaydı da tribünlerin yüzünü güldürdü.
Önce Volkan bir çalım slalomunun ardından Fernandao'ya gol attırdı. Sonrasında Alper'in kazandırdığı penaltıyı ağlara yollamak da sambacıya düştü.
Kolay maç, keyifli bitti.

Ancak Ba için ayrı bir paragraf açmak gerek. 
Görev aldığı tüm maçlarda tam bir görev adamı olduğunu gösteren ve neredeyse sıfır hatayla oynayan 25 yaşındaki Senegallinin neden 34'lük Alves'in arkasında kaldığını sorgulamak gerek.
Zira, bir kere daha gösterdi ki, Ba'nın Alves'ten eksiği yok, fazlası var.
Oyunu okuması, futbol zekâsı, ayaklarına hakimiyeti Portekizliden daha iyi. Kjaer'le uyumu kusursuz.
Portekizli yıldızla sözleşme uzatmaya hazırlanan Fenerbahçe Yönetimi'ne, "Yaşı genç, maliyeti düşük bu çocuk eğer aynı şans verilirse Alves'ten daha verimli olacaktır" uyarısında bulunup, Fenerbahçe'ye finalde başarılar dilerken son cümlemizi de taraftara ayıralım.
Hafta içinde, hiçbir heyecanı bulunmayan maçta tam dolmasa da 90 dakika destek veren  tribünler sadece kupa değil, lig şampiyonluğunu da fazlasıyla hak ediyor...

MAÇIN ADAMI

Volkan Şen

KIRILMA ANI

Konya deplasmanı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.