Vatandaşın ince ayarı

A -
A +

Vatandaş diyeceğini dedi. Şimdi sıra siyasilerde. Vatandaşın sandıkta verdiği mesajı doğru okurlarsa, Türkiye uçar.

Vatandaş siyasetçiye ayar verdi ve bunu çok basiretli bir şekilde yaptı. Şayet siyasi partiler bu mesajı doğru okurlarsa, Türkiye hem sürdürülebilir bir büyüme sağlar, hem de 2023 hedeflerini yakalar. Bunun için meydanlarda söylediklerinin arkasında dursunlar, yeter.

Parti liderlerinin meydanlarda verdiği söz; özetle şöyle:

1)Yeni Anayasa,
2)İnanç özgürlüğü,
3)Yolsuzluk ve hukuksuzlukla mücadele,
4)Ekonomik reform,
5)İstihdamı arttırıcı yatırım,
6)Vatandaşın sırtındaki vergi yükünü azaltma,
7)Kılık kıyafet serbestisi,
8)Eşit eğitim hakkı ve dileyene dilediği okulda okuma fırsatı,
9)Sosyal güvenlik haklarında artış,
10)İsrafı önleme,
11)Kuvvetler ayrılığı: Yasama, Yürütme ve Yargı erklerinin bağımsızlığı,
12)İç ve dış barışın tesisi.

AK Parti'ye mesaj

AK Parti son dönemde, 25 paketle açıkladığı programlarda "Ar-Ge" ve "İnovasyon" konusunda iddialı olduğunun altını çizdi. İhracata dayalı sanayileşmenin teknoloji ayağını güçlendireceğine vurgu yaptı. Salt inşaat sektörüyle büyüme politikalarını terk edeceğinin taahhüdünde bulundu. Vatandaş AK Parti'ye "Aklını başına topla" dedi.

Duruşunu bozma

Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu kavgasız süreci uzun zamandır uygulayan MHP, önümüzdeki dönemde de barışın sadık bekçisi olacağı mesajını verdi. Duruşundaki kalite ve seviyeyi muhafaza edeceğini ve şeffaf olacağını beyan etti. Hakeza ekonomi. Açıkladığı ekonomik programla, en sağlam düşünce ve ekibe sahip olduğunu ortaya koydu. Vatandaş MHP'ye "Barışa katkı vermeye devam et" dedi.

CHP ne dedi?

CHP'nin "Merkez Türkiye" başlığı altında açıkladığı "Mega Proje" uygulanma şansı olan bir proje ve Türkiye'nin bu tür projelere şiddetle ihtiyacı var. Ancak, CHP alelacele ortaya attı ve kendisi dahi bilmiyor bu projenin ne işe yaradığını! Önümüzdeki günlerde bu konuyu enine boyuna ele alacağım. Vatandaş CHP'ye "İnandırıcı ol" dedi.
                                        
Emanet oy

HDP lideri Selahattin Demirtaş, partisinin bir "Kürt Hareketi" olmadığını ısrarla vurguladı ve Türkiye'yi kucaklayan bir parti olduklarını söyledi. Bu duruşu partisine oy kazandırdı ve 80 milletvekili çıkardı. HDP kendini sol bir parti olarak tanımlıyor ve ezilenlerin sesi olacağını iddia ediyor. Ekonomik politikalarının ne olacağı henüz netlik kazanmadı. Vatandaş HDP'ye "Emanet oyların kıymetini bil. Gözüm üzerinde" dedi.

Problem ne?

Enflasyon, döviz kuru, yüksek faiz, işsizlik ülkenin en büyük problemi. Bir de tabii hukuksuzluk ve yolsuzluk!

Çözüm ne?

Türkiye'nin vakit geçirmeden Yeni Anayasa konusunu bir an önce çözüme kavuşturması gerekiyor. Güçler ayrılığı ilkesinin tam uygulanması ve Yasama, Yürütme, Yargı  erklerinin ahenkli çalışır hale getirilmesi de zaruret haline geldi. Bir de tabii kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması. Özetle, tam bir hukuk reformu, Türkiye'nin düze çıkmasını sağlar. Siyasi partilerin seçim beyannameleri, bu ihtiyacı karşılayacakları yönünde olumlu mesajlarla dolu. Kim kiminle koalisyon yaparsa yapsın; fark etmez. Yeter ki hukuk reformu gerçekleştirilsin.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.