TEDx'te konuşmak...

A -
A +


TEDx2014 sahnesinde ben olacağım!..
Biliyorsunuz ki TED, "benim bir rüyam var" diyenlerin; paylaşmaya değer fikirlerini ve nasıl başardıklarını anlattıkları bir uluslararası konferanslar zinciri. Bu adımların en kuvvetli basıldığı yer İstanbul ve bunu sağlayansa İhlas Kolejleri oldu.
Salona girdiğimde ciddi bir gurur duydum. Hani; "işte biz buyuz" gururu, "biz işte buyuz" gururu. Bunu görmek, yaşamak, solumak için hepimiz birer ömür beklemedik mi?
*
Kör olmak, kekeme, topal olmak; çok yaşlı veya çok genç olmak; zenginlik yahut fakirlik engel değil başarmaya. Varmak istediği yerin hayalini kurmayan, varmış olduğu yeri kendi hayali sanıyor! İyi de, senin gerçek potansiyelin ne idi? Belki plastik mankenlerle dolu bir odadaki tek canlı sensin! Çevrendekiler sana benzemiyor diye, sen de onlara benzemek zorunda değilsin ki!.. Hadi, ayağa kalk; haydi, başar hayalini ve bize kendi hikâyeni anlat. Sonraki TED seni bekliyor ve aslında bütün sahneler "zafer kazananları" bekliyor!
Sahneye bakıyorum; evet her biri başarılı isimler ama her biri kendi dalında başarılı. Siyaset, spor, müzik, illüzyon ve her neyse... Fark etmen gereken şu: Başaran her kişiye ihtiyacımız var fakat hiç kimse senin adına başarmayacak! (Neden bu okuduğun yazıyı kesip cebinde taşıman, gözönüne yapıştırman gerekiyor anlıyor musun?)
*
Göreceksiniz; TEDxIhlasCollege2014 konuşmacısı ben olacağım!..
Çünkü benim hikâyem de oradakilerin hiçbirinden önemsiz değil ve beni dinlemek hepinizin hoşuna gidecek! Güzellik, oraya çıkanların kendileri değil; var olan hayallerine kavuşmak azimleri...
5 yaşımdayım. Bahçemizde boyum kadar bir fidan, ağzımın hizasında bir tek elma yapmış. Tembihleniyordum; "sakın koparma" diye... Elbette koparmadım onu; kırmızı tarafını yedim!
Aslında işte o günden biliyordum ben "buraya" varacağımı. Şimdi ise "nerede olacağımı" biliyorum!
Bir sır ister misiniz benden: Sizler de biliyorsunuz gitmek istediğiniz yeri!
Öyleyse neden duruyorsunuz?
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.