EURO-FUTBOL / EMRE MOR

A -
A +
Yaşı kifayet edenler hatırlayacaktır. O zamanlar haberleşme imkânları şimdiki kadar mükemmel ve hızlı olmasa da vaktizamanında bir Maradona rüzgârı esmeye başlamış, bu kasırga kısa bir zaman zarfında bütün dünyayı sarmıştı.
Böyle durumlarda vizyonu en geniş olanlar umumiyetle kazanır. Futbol otoritelerinin kahir ekseriyetine ve acizane bana göre dahi açık arayla gelmiş geçmiş ve muhtemelen gelecek bütün zamanların en iyi futbolcusu Maradona için yatırım yapanlar bittabi kazandı.
Maradona’ya kadar dünyada pek de esamesi okunmayan Arjantin’i ve İtalya’nın Napoli takımını tanımayan kalmadı. Ülke olarak Arjantin ve futbol takımı olarak da Napoli hâlâ daha Maradona’nın ekmeğini yiyor desek mübalağa etmiş olmayız.
Son zamanlarda futbolda çok büyük bir dünya yıldızı yetiştiremeyen İngiltere’nin her açıdan David Beckham’ın âdeta etinden ve sütünden nasıl istifade ettiğini unutmayalım.
Dünyanın kalburüstü futbolcularına şahitlik etme hususunda hiç de hasret çekmeyen 575 bin nüfuslu Dortmund şehrinin her hafta tıka basa dolan 81.359 seyirci kapasiteli stadında top Emre Mor’un ayağına gelince heyecan ve coşku sebebiyle tribünlerden yükselen gök gürültüsünü andıran uğultu her futbolcuya nasip olmaz.
Uzunca bir süreden beri manipülasyonlar sebebiyle futboldan soğumuş birçok futbolseverin Borussia Dortmund’un maçlarını sırf Emre Mor’u seyredebilmek için takip etmeye başladığına şahit oluyoruz.
Türk millî takımından soğuyan büyük kitlelerin sadece Emre Mor için yeniden tribünlerdeki yerlerini almaya başladığı ya da ekran başına geçtiği hepimizin malumu…
Yok efendim, henüz çok gençmiş...
Hakemlere çok itiraz ediyormuş...
Çabucak şımarmaya meyyalmiş...
Bütün topları o kullanmak istiyormuş...
Size bir şey söyleyeyim mi?
Bütün bunlar külliyen lafügüzaf!
Maradona gibi futbol dâhilerinin ancak yüzyılda hatta birkaç yüzyılda bir gelebileceği hakikatinden hareketle ayağımıza kadar gelen sempatik çocuk Emre Mor’a ülke olarak sahip çıkmanın tam zamanıdır.
Devlet büyüklerimizin bu hususu gözardı etmeyeceği kanaatindeyiz.
Hülasa Emre Mor’a ülke olarak sahip çıkalım; yetmez, pamuklara saralım.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.