6 KASIM MUHABBETİ

A -
A +

         Tarih 6 Kasım 2002.
       
        Fenerbahçe-Galatasaray maçı var.
       
        Bu derbiyi tabii ki 6 Kasım 1965, Ankara doğumlu ve muhtemelen yeryüzündeki en fanatik Fenerbahçe taraftarı olan kardeşim Mustafa Karmış ile seyredecek değiliz. Çünkü maçın heyecanı ile birbirimizi kırma ihtimalimiz hayli yüksek.
       
        O zamanlar kurulduğu ilk günden beri büyük bir keyifle çalıştığımız TGRT'deyiz. Kardeşim maçı seyretmek için yine kendisi gibi koyu Fenerli olan arkadaşımız İbrahim'in makam odasına gidiyor. İbrahim ve odada maç seyretmek için toplanmış diğer arkadaşlara çok ciddi bir ifadeyle; "Bugün benim doğum günüm. Galatasaray'a 6 gol atana kadar sevinen olursa gider maçı evde seyrederim" diyor.
       
        Hani tam da Galatasaray'ın Avrupa Fatihi olduğu zamanlar.
 
        Gerçi takımı şampiyon yapıp Şampiyonlar Ligi'nde fırtınalar koparan gül gibi hoca Mircea Lucescu Galatasaray'ın vizyonsuz yönetimi tarafından kovulmuş, yerine Lucescu'ya çekinmeden "Adamcağız" diyebilecek kadar kibirli Fatih Terim gelmiş. Yine de bırakın Galatasaraylıların böyle bir ihtimali düşünmesini, hiçbir Fenerli de Galatasaray'a 6 atmaktan bahsedemez yani.
       
        Kardeşim hariç!
       
        O an için bu tehdide kimsenin tam olarak aldırış etmemesi gayet normal. Fenerbahçe ilk golü atınca odadakilerden birisi sevinecek gibi oluyor ama Mustafa o kadar ciddi bir ifadeyle onu yerine oturtuyor ki, artık kimse maç 6-0 olana kadar sahiden de sevinemiyor.
       
        O tarihten, vefat ettiği 10 Aralık 2012 gününe kadar "6 tane atılır mı be" diyerek bizlerle nasıl dalga geçtiğini varın siz tahmin edin!
       
        Anne baba acısı çekmek çok zordur. Maalesef biliyorum ki, çok zor.
 
        Ancak kardeş acısı daha da ağırdır derlerdi. Az bile söylemişler. Allah kimseye evlat acısı çektirmesin.
 
        Seni haddinden fazla özledik. Keşke hâlâ yanımızda olsaydın ve doğum günün olan her 6 Kasım'da bizi kızdırsaydın be Mustafa!
 
        Mekânın cennet olsun!
 
        Vesselam.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.