Musibet!

A -
A +

Türk halkı hangi idareye layıksa onu buluyor. Demek ki, AK Parti bir yerde yanlış yapmış.. Demek ki, koalisyon dönemini unutan vatandaşın kaosla terbiyeye ihtiyacı varmış...
 
Milletvekili genel seçimlerinden sürpriz sonuç çıktı. AK Parti 13 yıldan beri sürdürdüğü tek parti iktidarını kaybetti. 2002 yılında %34.29 oyla 363 milletvekili çıkararak siyaset sahnesinde yerini aldı, 2011'de kazandığı %49.8'lik oyu, 2015'te %41'e düştü. 3 milyon oy kaybetti, ancak buna rağmen Türkiye'nin dörtte üçünde birinci oldu, dünyanın en saçma seçim sistemi sayesinde hükümetten düştü. AK parti muhtemel bir koalisyonda asla yer almaz. Bu yola başvurursa sonunun ANAP gibi olacağını iyi biliyor. Davutoğlu aldığı görevi sonuna kadar kullanıp iade edecek. CHP-MHP-HDP'ye sayınız yetiyor, buyurun hükümeti kurun diyecekler.

Cumhurbaşkanı, önce CHP'ye görev verecek. Kılıçdaroğlu asla kapısından girmem dediği saraya tıpış tıpış gidecek, el pençe divan duracak, izni alıp gidecek. Hükümetin kuramayacak, ardından Bahçeli onu izleyecek. En son Demirtaş kapıya gelecek. 45 gün içinde hükümet kurulamazsa erken seçim kararı alınacak.. Piyasalarda aşırı dalgalanmaların yaşanacağı çok sıcak bir dönem başladı. TL'de büyük değer kayıpları var. Faizler yükseliyor. Borsa çakıldı. Daha önce AK partiye oy veren Kürt seçmen bir defalık emanet olarak HDP'yi seçti. Bu tabloyu kimse beklemiyordu, kelimenin tam anlamıyla herkes şokta.. "Atı alan Üsküdar'ı geçti" İstikrar gidiyor, kaos geri geliyor. Fazla rahatlık milleti rahatsız etti, kaşındılar, kıvrandılar, sonunda aradıklarını buldular...

Lafı dolandırmaya gerek yok! Türk halkı hangi idareye layıksa onu buluyor. Demek ki, AK Parti bir yerde yanlış yapmış.. Demek ki, koalisyon dönemini unutan vatandaşın kaosla terbiyeye ihtiyacı varmış. Bir musibet, bin nasihatten iyidir. Ama bu acı tecrübenin bedeli çok ağır ödenecek.. Hem ülke, hem millet olarak kazandıklarımızın büyük kısmını geri vereceğiz. "AK Parti iktidarı kaybetsin de Türkiye batarsa batsın" diyen düşman sevinçten göbek atıyor!.. ABD, Almanya ve İsrail'le birlikte "paralel yapı"nın ağzı kulaklarında. Türkiye'de Mısır'daki gibi askerî darbe yaptıramadılar. Ama "siyasi darbe"yle çökerttiler!. Seçimden en kârlı çıkan kesim faiz lobisi. Dövizdeki patlamayı enflasyon izleyecek. Benzinin litresi 5 lirayı aşacak. Merkez bankası kısa sürede faiz arttırmak zorunda kalacak. Ekonomi kilitlenecek.. Siyasi kaos Türk Lirasını kalbinden vurdu. İlk anda dolar 2.800, Euro 3.100 TL'yi devirdi. Panik havası yayılırsa -ki öyle görünüyor- dolar kısa vadede 3 lirayı görür.. Gösterge tahvilden kaçış yoğunlaştı faiz çift haneyi aştı. Döviz sepeti şimdiden 2.96 TL'ye tırmandı, ülkenin risk primi tehlike bölgesinin üzerine çıktı. Altın atağa kalktı, 24 ayar külçenin gramı, 105 lirayı aştı. Görüyorsunuz HDP barajı aştı, ateş bacayı sardı!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.