Maç bitmedi!

A -
A +

7 Haziran seçim sonuçları kimseyi memnun etmedi. Muhalefet de iktidar da umduğunu bulamadı. Sadece HDP, emanet oylarla rüyasında bile göremeyeceği milletvekili sayısına ulaştı. Siyasette açığa düşmemek için iki defa düşünüp bir defa konuşmak lazım. Demirtaş, acemi lider olduğunu daha oyların mürekkebi kurumadan AK Parti ile koalisyon yapmayız diyerek gösterdi. CHP "koalisyon planlarımız içinde AK parti yok" diyerek kendini bağladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Deniz Baykal'ın görüşmesinden sonra çark ettiler, ama nafile.. Muhalefet partileri AK Partisiz hükümet formülünü hayata geçirmenin yollarını ararken, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Biz yılanla aynı torbaya girmeyiz. Bunların elinde askerimizin, polisimizin, Kürt halkının kanı var" diyerek HDP'yi yerden yere vurdu ve muhtemel koalisyonun kapılarını kapattı. Aklıselim sahipleri, MHP'ye "neden, seçim öncesinde bu sözleri hiç ağzınıza almadınız" diyor...

CHP-MHP azınlık hükümeti kurup HDP'den dışarıdan destek istiyor. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan bu senaryoya temelden karşı, Baykal'la görüşmesinde bu teklife onay vermeyeceğini net bir şekilde ortaya koydu. Yüksek Seçim Kurulunun seçim sonuçları henüz Resmî Gazete'de yayınlanmadı, milletvekilleri mazbatalarını almadı. Bu süreçten sonra mecliste yemin töreni var. 1 Temmuz'dan önce hükümet çalışmaları resmen başlamayacak. Yani önümüzde kritik iki hafta var. Ağırlıklı olan görüş, AK Parti MHP koalisyonu.. Başbakan Davutoğlu kırmızı çizgilerimiz yok dedi, ancak MHP 4 tane olmazsa olmaz ön şart öne sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan anayasal sınırlar içinde kalacak. Çözüm süreci rafa kalkacak. 17/25 aralık operasyonlarında yolsuzluk olaylarına karışanlar mahkemede hesap verecek (oysa hepsi hakkında soruşturma açılmasına gerek olmadığına karar verildi) 4 AK Partili eski bakan yüce divana gönderilecek...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "herkes egolarını bir kenara bırakıp hükümeti kurmalı" sözüne ne CHP ne de MHP itibar ediyor. Geniş bir kitlenin arzuladığı milliyetçi koalisyonun önüne olmazsa olmaz şartlar ileri sürülerek duvar örülüyor.

Yeni hükümet kuruluşu için kritik 45 günlük süre henüz başlamadı. Eylül ayına kadar piyasalar oluşacak senaryoları satın almayı sürdürecek. Ankara'da çok sıcak günler yaşanacak. Siyasi liderler uzlaşmaz tavırlarını sürdürdüğü müddetçe hükümet düğümü çözülemeyecek.
Kalbimden geçeni söyleyeyim mi? Eski Türkiye'de kalmış muhalefet partilerinden bir cacık olmaz. Ekimde erken seçim kararı alınırsa kimse şaşırmasın!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.