Diz çöküp dağdan inecek!..

A -
A +
Hiçbir silahlı örgüt, devletle baş edemez, güçlü olan ayakta kalır, zayıf olan akıttığı kanda boğulur gider.

CUMHURBAŞKANI Erdoğan'ın Çin ziyareti zamanlama açısından müthiş oldu. Ekonomik krize düşen Çin kendisine uzatılacak yardım elini dört gözle beklerken Türkiye'yi karşısında buldu. Çin Devlet Başkanı Şi, coştu, ticaret hedefini 100 milyar dolara çıkaralım dedi. Çin hükümetinden teşvik alan ülkenin önde gelen şirketleri, Kanal İstanbul'dan 3. Havalimanından, tüp geçitlerden, hızlı trene kadar Türkiye'deki 30'a yakın projeyi küresel rakiplerinin neredeyse yarı fiyatına yapmaya hazır.. Maliyetler düşecek, ülke kazanacak. Türkiye Şangay İşbirliği Teşkilatına tam üye olmak istiyor. Dünya ticareti batıdan doğuya kayıyor. Önümüzdeki dönemde dünyanın en büyük ekonomik gücü olacak Şanghay İşbirliği örgütü Doğu Asya, Orta Asya, Batı Asya ve Güney Asya'nın yüzde 70'inden fazlasını kapsıyor. Bu teşkilatta yer alırsa büyüme hızı patlar. 

         ***

MERKEZ BANKASI Başkanı Erdem Başçı "önümüzdeki dönemde küresel para politikaları normalleşecek, buna bağlı olarak faiz koridorunu kademeli şekilde daraltacağız", diyerek ağustos ayında değişikliğe gidileceğini açıkladı. Merkez bankası enflasyon düşüşe geçince tavır değiştirdi. Koridorun daralmasıyla kredi maliyetleri de aşağı çekilecek. Konut ve otomotiv sektörü olumlu etkilenecek, ekonomi canlanacak, büyüme hızı artacak. İki güzel gösterge açıklandı. Reel kesim güven endeksi temmuzda 102.90 düzeyine çıktı, Ekonomik güven endeksi ise 83.56'ya tırmandı. Ekonomik güven endeksindeki artış imalat sanayi, hizmet sektörü ve perakende ticaretteki iyileşmeden kaynaklanıyor. Özetle 7 Haziran seçimleri iş dünyası üzerinde olumsuz etki meydana getirmedi, rakamlar ortada..

         ***

ÜMİTSİZ VAK'A koalisyon görüşmeleri tamamlanıyor. AK parti CHP heyetleri bugün son defa bir araya gelecek. Sonra topu liderlere atacaklar. Ama Kılıçdaroğlu son noktayı koydu: 8 yıllık eğitimi dönülmez, dış politika, Kürt sorunu, anayasa ve ekonomide mutabakat sağlayamazsak bu iş olmaz, dedi kestirdi attı. 10 Ağustos'ta Davutoğlu hükümeti kurma görevini iade edecek. Bu durumda Cumhurbaşkanı CHP'ye görev verir mi? Hiç sanmıyorum, zira koalisyon yolları tıkandı. MHP, AK Parti azınlık hükümetine destek verecek, kasımda sandık başına gidilecek. PKK terörüne karşı ses çıkarmayan HDP, medya desteğini kaybettiği için erken seçimde baraj altında kalarak en büyük darbeyi yiyecek!..

         ***

PKK'YI DAĞDA ARAMAYIN, o içimizde. Gündüzleri sivil oluyor, şehirlerde kasabalarda dolaşıyor. Akşam silahını alıp suikasta çıkıyor. Bu teröristler silahları nereden buluyor? Hangi parayla satın alıyor.. Bunlara kim destek çıkıyor.. Öncelikle bu kanalı bulup kurutmak lazım. Tarih boyunca yaşanan tüm savaşlardan sonra anlaşma imzalanır.. Kuralları galip gelen koyar, yenilen boyun eğer.. ABD'nin terk ettiği PKK ne kadar direnirse dirensin sonunda mutlaka mağlup olacak. Ya diz çöküp dağdan inecek. Ya da Suriye'de, PYD saflarına katılacak. İşte çözüm süreci asıl o zaman başlayacak. Hiçbir silahlı örgüt, devletle baş edemez, güçlü olan ayakta kalır, zayıf olan akıttığı kanda boğulur gider.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.