Dimdik ayaktayız!

A -
A +
Ankara'da bugüne kadar görülmemiş bir terör olayı yaşandı. 100'e yakın vatandaşımız hayatını kaybetti, yüzlerce yaralı var. Gündem değişti, seçim unutuldu, herkes bombaları konuşuyor. Aslında olay son derece basit.. Gelişmeleri alt alta koyduğunuzda sonucu net bir şekilde görüyorsunuz..

1) PKK köşeye sıkıştırıldı, eli kanlı örgüt tarihinin en büyük kayıplarını yaşıyor.. Liderleri Suriye'ye kaçtı. Yurt dışı desteklerini kaybediyorlar.
2) Kamuoyu anketlerinde AK Partinin oy oranı %44-45 aralığına çıktı.
3) Türkiye'nin Avrupa Birliği nezdindeki itibarı bir anda arttı.
4)  ABD merkez Bankası faiz artışını 2016'ya erteledi.
5) Yurt dışından ülkeye dolar yağmaya başladı.
6) Almanya'nın en büyük bankalarından Commerzbank Türkiye'nin ülke kredisini (marketweight'ten overweight'e) piyasadaki ağırlığını arttır seviyesine yükseltti.
7) Ağustos ayında sanayi üretimi %7.2 artarak tahminleri 3 kat aştı.
8) Türk lirası değer kazandı, dolar 2.885 TL'ye geriledi, BIST 80 bin puana dayandı.
9) Türkiye'nin 5 yıllık risk primi CDS'ler 318'ten 265 düzeyine geriledi.
10) Türkiye'ye 9 ayda 10 milyar dolar doğrudan yatırım sermayesi geldi.

SONUÇ: 1 KASIM SEÇİMLERİNİ ENGELLEMEK! AK PARTİYİ TEK BAŞINA İKTİDARA GETİRMEMEK!

Ortada oynanan korkunç bir oyun var. Suruç katliamının benzeri bombalar kullanılarak olayın sorumlusu olarak DAEŞ gösterilmek istendi. 7 Haziran seçimi öncesi Diyarbakır'daki patlamaların çok daha ağırı yaşatılarak, HDP ön plana çıkarıldı. HDP'li milletvekilleri bu yüzden katıldıkları veda töreninde sırıttılar! Bütün amaçları 1 Kasım seçimlerinin yapılmamasını sağlayarak, 80 milletvekilliğini korumak. Bu gücü bir daha asla bulamayacaklarını çok iyi biliyorlar. Bu havada seçime girdiklerinde barajı aşamayacaklarını gördüler. Demirtaş'ın katliamı siyasi malzeme olarak kullanarak hükümete yüklenmesi ve Davutoğlu'na "sen kimsin nesin, bizim başbakanımız değilsin" hitabı terörü bahane olarak kullandıklarını açık bir şekilde gösteriyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu da -Başbakan Davutoğlu ile görüşmesinden sonra sorumlunun hükümet olduğunu belirterek istihbarat zaafı olduğunu vurgulaması- siyasi çıkar peşinde.. Hem "teröre karşı yekvücut olalım" diyor. Hem de seçim hükümetinde yer almaktan kaçıyor. Böyle bir anlayış olur mu?

MHP siyaseten kendisini yalnızlaştıracak bir politika takip ediyor. 7 Haziran'dan önce bölücülük meselesine odaklanan bu partinin, seçim sonrası teröre karşı tarihin en kapsamlı ve etkili mücadelesini yapan AK Partinin, koalisyon çağrısına katılmayıp, sorumluluk almaması ve seçim hükümetine şiddetle karşı çıkması milliyetçi seçmen tarafından mutlaka değerlendirilecek. Terör olaylarını önlemek için ne kadar tedbir alırsanız alın, bir yere kadar sonuç alırsınız.. Bakın bugün dünyanın en büyük istihbarat ağına sahip ülkesi ABD... 11 Eylül olaylarını engelleyebildi mi? 5000 insanı can verdi. İngiltere'de metro faciası neden yaşandı? Avrupa Birliği Bakanı Prof. Beril Dedeoğlu'na göre, Ankara'daki katliam DAEŞ'i gösterse de PKK tarafından gerçekleştirilmiş olması daha kuvvetli ihtimal.. HDP baraj korkusu yaşıyor. Ancak kaos çığlıklarına halk kulaklarını tıkıyor. Kamu düzenini yıkmaya yönelik PKK saldırılarına karşı dimdik ayakta duruyor.

Nitekim piyasalar bu oyuna gelmedi. Borsa artıda kaldı. Döviz sınırlı yükseldi, kısa süre sonra geri döndü. Yerli ve yabancı yatırımcı Türkiye'deki siyasi ve ekonomik istikrarın bozulacağına inanmıyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.