Acelemiz var!

A -
A +
1 Kasım seçimleri Türkiye için milat oldu. Tabir caizse ülke uçurumun kenarından döndü. Halk istikrardan yana oy kullandı.. Kendini yönetmeye layık tek siyasi partiyi AK Parti olarak gördü. Geleceğini garanti altına aldı. 317 milletvekili ile çok güçlü bir yönetim 4 yıl süreyle işbaşında olacak. İş dünyası rahat bir nefes aldı. Artık ileriye dönük planlarını güvenle yapacak.

Çalışanların üzerinden iş kaybetme korkusu kalktı. Vatandaşa huzur geldi. Yarın ne olacak endişesini üzerinden attı. Güven ve istikrar, yurt dışından doğrudan sermaye akımını getirecek. Ülke hızla büyüyecek. Borçlar kolayca ödenecek, cari açık daralacak. Reform süreci hayata geçecek.. Öncelikle merkez bankasının başına işinin ehli, güven verecek bir isim getirilmeli. Şu faizler adamakıllı düşürülmeli. Mali disiplinden asla taviz verilmemeli.  Vaatlerle ortaya çıkan 20 milyar TL'lik harcama için vergilerde gerekli düzenleme acilen yapılmalı. Ülkenin yatırım yapılabilir notunu korumak için ekonomi yönetimi radikal kararlar almalı. Paralel yapıyla mücadelede asla geri adım atılmamalı. Kurumlarda yuvalanmış vatan hainleri teker teker temizlenmeli. Ülkenin istihbaratı güçlendirilmeli, güvenlik ilk planda tutulmalı. Çok geniş kapsamlı bir yargı reformu gerçekleştirilmeli. Kanunlar, çektikçe uzayan maddelerden ve ifadelerden arındırılmalı. Adalet istendiği zaman renk değiştiren bir yapı olmaktan çıkarılmalıdır. Halkın hakim ve savcılara güveni en üst düzeye çıkarılmalıdır. Ekonomiye birinci öncelik verilmeli, vatandaş tasarrufa teşvik edilmelidir...
Siyasi kutuplaşma yerine kucaklayıcı bir politika izlenmelidir. Unutmayın, size karşı olanlar da bu vatanın evladı. Ama karşı olmak eylem yapmak değildir. Toplum menfaati birinci planda yer almalıdır. Özgürlükler sınırsız değildir. Ferdin özgürlüğü, diğerinin özgürlük alanını ihlal etmemektir. Şirketler döviz yerine TL cinsi borçlanmaya teşvik edilmelidir. Tarım sektörü için dışa bağımlılığı azaltacak tedbirler alınmalı. Modern çiftçiler yetiştirilmeli.. Bunun için okullar açılmalı, teknolojiyi kullanmasını bilen, topraktan en üst düzeyde yararlanan bir nesil ortaya çıkarılmalı. Hayvancılık kulaktan dolma bilgilerle değil, bilgiye dayanan yöntemleri öğreterek geliştirilmelidir. Bunun için çok geniş kapsamlı çiftliklerin açılması teşvik edilmelidir.. Eğitim, eğitim, eğitim.. Bilgi olmadan hiçbir varlık gösteremezsiniz.. Meslek okullarına yönelim arttırılmalı, çocuklarımız, üniversite diplomalı işsiz değil, gerçek usta olarak hayata atılmalıdır. Katma değeri yüksek mal üreterek ihracatta Pazar payını yükseltmemiz gerekiyor. Unutmayın, 100 ton buğday satarak elde ettiğiniz para, 100 kilo bilgisayar çipi satarak kazandığınızdan daha azdır. İran'la ticari ilişkileri canlandırarak, bu ülkeyi teröre destek vermekten uzaklaştırmalıyız. Petrol boru hatlarıyla Avrupa'ya enerji köprüsü hâline getirecek projeleri hızlandırmalıyız. Her yıl en az %4, en fazla %5.5 büyüme hızına kavuşmalıyız. Ağlayan değil, gülen Türkiye istiyorsak, bunları en kısa sürede hayata geçirmeliyiz. 5 ay boş geçti, artık kaybedecek bir saatimiz bile yok. Bilmem anlatabildim mi?
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.