Tarih böyle yazılır!

A -
A +
Tarihin en büyük darbe girişimini 12 saatte savuşturduk. Ama şimdi karşımıza Avrupa ve ABD darbesi çıktı. Türkiye’yi başına gelen bu saldırı sonrası yalnızlaştırma ve yabancılaştırma çalışmalarına acımasızca devam ediyorlar. Uluslararası medya tüm silahlarını üzerimize çevirdi. Kasıtlı ve taraflı değerlendirme kuruluşlarının raporlarını ön plana çıkararak, Türkiye’nin OHAL uygulamasını sert dille eleştiriyor, parlamenter sistemden uzaklaştığımızı öne sürüyorlar. Oysa söylenenler ve yazıların tamamı yanlış. Türkiye, tüm kurumlara 30 yıldan beri sinsice sızan hainlerin kökünü kazımak için bütün gücüyle çalışıyor. Her ifade yeni itirafı ortaya çıkarıyor. Yeni soruşturmalar, yeni gözaltılar, yeni tutuklamalar birbirini izliyor. Bu tamamen bir temizlik harekâtı. Ne kadar kızgın olursak olalım, demokrasi içinde kalarak sorun çözülmeye çalışılıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli’yi 7 Ağustos’ta Yenikapı’da düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler" mitinginde konuşma yapmaya davet etmesi çok büyük bir gelişmedir. Sayın Bahçeli bizzat katılacağını açıkladı. Sayın Kılıçdaroğlu siz bu satırları okurken düşüncesini söylemiş olacak. Büyük bir ihtimalle o da hazır olacak. Zira Beştepe Sarayı’ndaki davete icabet eden Kılıçdaroğlu’nun halkın karşısına çıkmaktan kaçacağını düşünmek bile istemiyorum. Vatandaşın görmek istediği tablo bu.. Kendi özgürlüğünü elinden almak isteyenlere karşı, şahsi düşünceleri ne olursa olsun, dünyaya tek yumruk olduğunu ispatlamak için 5 milyon vatandaşın hazır olacağı mitinge katılıp, politik değil tamamen kardeşlik mesajları vermek lazım. Aynı bayrak altında bütünleşmek lazım. 
Yurt içinde sağlanan toplumsal uzlaşmayı arkasına alan Türkiye Batı’ya kendini daha rahat anlatacaktır. AK Parti, CHP ve MHP milletvekillerinin bu amaçla New York’taki temaslarında çok önemli bir ilerleme sağlandı. Uluslararası alanda sürekli tanıtım faaliyetlerinde bulunarak, Batı dünyasının beynine girmemiz lazım. Uluslararası kredi kuruluşu Moody’s’ten sürpriz bir karar çıkmadı. Tayland, yaşadığı darbe girişimine rağmen kredi notunu kaybetmedi. Borsa İstanbul tekstil sektörünün öncülüğünde yükselişini sürdürdü. Gergin hava kayboldu, Türk Lirası değer kazandı, dolar yeniden 3 liranın altına düştü. Türk ekonomisi yaşadığı korkunç darbe girişimine rağmen dimdik ayakta duruyor. Siyasi şoklar karşısında dirençli olduğunu her zaman gösterdi. Politik belirsizlik yok.. Süreci başından sonuna kadar büyük bir ustalıkla yöneten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın basireti ülkeyi felaketin eşiğinden kurtardı. Ülke yeniden kuruluyor, gerçek milliyetçiler yerlerini alıyor. Piyasalarda iyimser hava güçleniyor. BIST’te ara hedef 80 bin, büyük hedef 90 bin puan.. Dolar/TL’nin 2.95’e kadar gerilemesi bekleniyor. Altın 130 – 133 TL aralığında hareket etmeye hazır görünüyor. Brexit ve ABD'de resesyon korkusu artıyor. Altın yeni rekorlara imza atmaya hazırlanıyor. Uzun vadeli alım yapanlar iyi para kazanıyor. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.