Duman oldular!

A -
A +
İşte terörün kökünü kazıyacak adım. Başbakan Binali Yıldırım’ın doğu ve güneydoğu Anadolu için açıkladığı yatırım destek paketiyle hükümet bu defa PKK’yı kalbinden vuracak. İşsizliği bitirerek terörün en büyük sermayesini ortadan kaldıracak. 23 ilde 67 bin konut yapılacak. Konut deyip geçmeyin.. İnsanlar rahat ve güvenilir bir konutta yaşadıkları zaman kendilerine ne kadar değer verildiğini anlar. Bölgede 15 hastane, 3 stadyum inşa edilecek. Toplam 4 yılda 140 milyar liralık yatırımla 800 bin kişiye iş sağlanacak. İş demek aş demek.. Tencere kaynayacak, karınlar doyacak. İnsanlar her gün kahveye değil, işine gidecek. Para kazanacak. Kazandığı parayı harcayacak. Adam gibi yaşayacak. Teröre bulaşırsa işini kaybedeceğini bilecek. Devletine sahip çıkacak. PKK dağa çıkaracak adam bulamayacak. Zaten istihbarat teşkilatı FETÖ’cülerden temizlendiği için şimdi Mehmetçikle gerçek savaşı yaşıyorlar. Görüyorsunuz duman oluyorlar, kaçacak delik arıyorlar. Hem Suriye’de, hem Kandil'de, hem Hakkâri’de, hem Yüksekova’da.. Altını çizerek söylüyorum: Doğu’da vatandaş teröriste destek vermezse bu iş biter...  
         ***
Şu FETÖ’cü denilen ahmaklar niye darbe girişiminde bulundular.. 40 yıldan beri devletin tüm kurumlarında yerleşmediler mi? Yargıda, poliste, silahlı kuvvetlerde yeteri kadar güçlenmediler mi? İstediklerini hapse attırıp, istedikleri kadar himmet parası toplamıyorlar mıydı? 10 tane paşalarının görevden alınacak olması mı onları rahatsız etti. Hayır. Arkadan sürüyle gelen vardı.. Özetle: Kurdukları düzen çalışmıyor muydu? Peki o zaman ne halt etmek için isyan hareketi başlattılar. Meclisi bombaladılar, halkın üzerine ateş açtılar… Söyleyeyim mi? Kudurdular! Kendilerini çok güçlü gördüler. "Devlet bizim" dediler. Şeytana uydular.. Allah şaşırttı.. Çünkü gittikleri yol, yol değil, bataklık. Bu vatan topraklarında hâlâ Allahın sevgili kulları var. Onların duaları sayesinde başarılı olamadılar. Ellerine ayaklarına dolaştırdılar. Halkın tokadını yediler. Şimdi yerlerde sürünüyorlar.. Hak ettikleri cezayı alacaklar.   
        ***
Bu ABD merkez bankası piyasaları bıktırdı. Faiz artıracağım diye diye 2 yıldan beri finans sektörünün altını üstüne getirdi. Sonunda yaptığı Aralık 2015’teki 25 baz puanlık artışla kaldı. Yılbaşından beri başkanı bir taraftan, başkan yardımcısı diğer taraftan.. FED üyeleri başka telden çalıyor. Artık iyice su yüzüne çıktı. Bu FED üyelerinin hisse senetlerinde yüklü pozisyonları var.. Bunları satacakları zaman faizler uzun süre artmaz diyorlar, borsalar yükseliyor.. Hisse alacakları zaman hemen faiz artışına gidelim diyorlar, borsalar çöküyor. Kimse inanmıyor artık bunlara.. ABD ekonomisi de resesyonun eşiğinde.. Başkanlık seçimleri öncesi hiçbir merkez bankası faizlerle oynamaz. Türkiye’den fon çıkışı yaşanmaz. Dolar 2.90-2.95 TL aralığında oturdu. Altındaki hareket yeni başlıyor. Ons 1350 doları aşarsa 1400 dolara gider mi? Gider.. Hesabınızı buna yapın diyorum.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.